Datumu veids - "Deglet Nour".
Dateles ir dateļpalmu (vai dateļpalmu) augļi, kuru dzimtene ir Tuvie Austrumi un Ziemeļāfrika.
Dateles žāvēšanas process ietver nogatavojušos datumu novākšanu, tīrīšanu un žāvēšanu, piemēram, žāvēšanu saulē vai mehānisku žāvēšanu krāsnīs vai dehidratatoros. Šis dehidratācijas process palīdz pagarināt augļu glabāšanas laiku un koncentrē dabiskos cukurus, piešķirot žāvētām datelēm to saldo garšu.
Žāvēti dateles ir populāra un barojoša uzkoda, ko bieži izmanto dažādiem kulinārijas mērķiem, gan saldiem, gan sāļiem. Šis auglis ir pazīstams ar savu augsto enerģijas saturu, jo tas ir bagāts ar dabīgiem cukuriem, šķiedrvielām, vitamīniem (piemēram, B vitamīniem) un minerālvielām (piemēram, kāliju un magniju). Dateles tiek izmantotas arī kā dabīgie saldinātāji receptēs, un no kaltētiem datelēm gatavotu dateļu pastu vai dateļu sīrupu var izmantot kā veselīgāku alternatīvu apstrādātam cukuram cepšanā un kulinārijā.
Pateicoties dabiskajam cukura saturam, kaltēti dateles ir ātrs enerģijas avots. Tas padara randiņus par populāru izvēli sportistiem un cilvēkiem, kuri meklē dabisku enerģijas lādiņu.
Bioloģiskās dateles audzē un žāvē, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu riekstus no kaitēkļiem un saglabātu tos pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas apstākļi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem.
Svarīgi! Interneta veikalā norādītās uzturvērtības vai cita informācija var atšķirties no informācijas uz produkta iepakojuma.
Sastāvdaļas: bioloģiski žāvēti dateles bez kauliņiem. (Lai gan datumi ir bez kauliņiem, pārbaudiet, vai nav palikuši akmeņi).
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1067 kJ/ 255 kcal |
Tauki | 0.20 g |
- no kuriem piesātinātie | 0.1 g |
Ogļhidrāti | 68.00 g |
- no tiem cukuri | 68 g |
Šķiedra | 4.00 g |
Olbaltumvielas | 3.20 g |
Sāļi | 0.025 g |
Nātrijs | 0.010g |
Žāvēti dateles ir ērta un daudzpusīga uzkoda, ko var izmantot arī dažādās receptēs. Lūk, kā izmantot žāvētus datumus:
Ēd kā uzkodu:
– Žāvētas dateles ir garšīgas bez jebkādām piedevām. Jūs varat vienkārši paķert dažas kā ātras un veselīgas uzkodas.
- Pārbaudiet, vai datumos nav bedrīšu vai cietu gabalu, un noņemiet tos pirms ēšanas.
Rehidrējiet tos:
- Ja vēlaties maigāku tekstūru, varat rehidrēt žāvētās dateles. Lai to izdarītu, iemērciet tos siltā ūdenī 10-15 minūtes, līdz tie kļūst briest un mīkstāki. Nokāš un bauda.
Izmantošana maizes izstrādājumos:
- Sasmalcinātas: sagrieziet kaltētos datumus un pievienojiet tos ceptiem izstrādājumiem, piemēram, smalkmaizītēm, cepumiem, maizei vai kūkām, lai iegūtu saldu un košļājamu tekstūru.
- Dateļu pasta: sasmalciniet dateļu pastu virtuves kombainā, samaisot žāvētās dateles ar nedaudz silta ūdens. Dateļu pasta ir dabisks saldinātājs, un to var izmantot, lai aizstātu cukuru maizes izstrādājumos.
- Pildījums: žāvētas dateles var izmantot kā pildījumu mājputnu gaļai vai citai gaļai. Tie lieliski sader ar tādām sastāvdaļām kā rieksti vai siers.
- Mērces un marinādes: mērcēm un marinādēm varat pievienot smalki sagrieztas vai biezenī kaltētas dateles, lai iegūtu saldu un pikantu garšu.
Smūtiji: smūtijiem var pievienot kaltētus datumus, lai iegūtu dabisku saldumu un pievienotu šķiedrvielu. Pirms sajaukšanas noteikti iemērciet datumus siltā ūdenī, lai tie kļūtu mīksti.
Salāti: Sasmalciniet žāvētas dateles un izmantojiet tos salātos. Tas salātiem piešķirs saldumu. Dateles labi sader arī ar salātiem, kas satur riekstus, fetas sieru un zaļumus.
Auzu pārslas un putra: pievienojiet sasmalcinātas žāvētas dateles savām rīta auzu pārslām vai graudaugiem, lai iegūtu dabisku saldumu un jauku košļājamo tekstūru.
Deserti: kaltētus dateles var izmantot dažādās desertu receptēs, tostarp pudiņos, kūkās un enerģijas batoniņos.
Pildīti kaltēti datumi: lai iegūtu ātru un garšīgu uzkodu vai desertu, piepildiet kaltētās dateles ar tādām sastāvdaļām kā rieksti, mandeļu sviests vai krējuma siers.
Enerģijas kodumi: pagatavojiet enerģijas kumosus, sajaucot žāvētas dateles ar riekstiem, sēklām un citām sastāvdaļām, piemēram, kakao pulveri vai kokosriekstu skaidiņām. Satiniet maisījumu kumosa lieluma bumbiņās.
Žāvētiem datumiem ir ilgs glabāšanas laiks. Uzglabājiet tos hermētiskā traukā vēsā, sausā vietā, lai saglabātu kvalitāti.
Žāvēti datumi ir dabiski saldi un bagāti ar uzturvielām, tostarp šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, padarot tos par barojošu papildinājumu jūsu ikdienas uzturam.
Organiski kaltēti banāni – viegla uzkoda ar maigu garšu. Šie banāni ir lieliski piemēroti brokastu putras, pārslu, desertu, pankūku vai maizes izstrādājumu aromatizēšanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Satur daudz šķiedrvielu un kālija.
Maiga garša, viegla uzkoda. Lieliski piemērota brokastu putru, pārslu, desertu, pankūku vai maizes izstrādājumu nogaršošanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Satur daudz šķiedrvielu un kālija.
Organiski kaltēti banāni – viegla uzkoda ar maigu garšu. Šie banāni ir lieliski piemēroti brokastu putras, pārslu, desertu, pankūku vai maizes izstrādājumu aromatizēšanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Satur daudz šķiedrvielu un kālija.
Organiski kaltēti banāni – viegla uzkoda ar maigu garšu. Šie banāni ir lieliski piemēroti brokastu putras, pārslu, desertu, pankūku vai maizes izstrādājumu aromatizēšanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Satur daudz šķiedrvielu un kālija.
Gardās un maigās Deglet Nour dateles var izmantot kā uzkodas vai saldinātāju dažādos dzērienos, krēmos, biskvītos, kūkās un citos saldajos ēdienos.
Organiski kaltēti mango ir garšīga un dabiska uzkoda, kas aizstāj saldumus!SVARĪGI! Šīs preces piegāde var ilgt līdz 5 darba dienām.
Organiski kaltēti mango ir garšīga un dabiska uzkoda, kas aizstāj saldumus! SVARĪGI! Šīs preces piegāde var ilgt līdz 5 darba dienām.
Maiga garša, viegla uzkoda. Lieliski piemērota brokastu putru, pārslu, desertu, pankūku vai maizes izstrādājumu nogaršošanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Satur daudz šķiedrvielu un kālija.
Maiga garša, viegla uzkoda. Lieliski piemērota brokastu putru, pārslu, desertu, pankūku vai maizes izstrādājumu nogaršošanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Satur daudz šķiedrvielu un kālija.
Žāvētas plūmes ir populāra un ērta uzkoda, un tās bieži izmanto arī ēdiena gatavošanā vai cepšanā.
Garšīgas, mīkstas bioloģiskās vīģes, ko var izmantot kā uzkodu vai saldu sastāvdaļu dzērienos, konditorejas izstrādājumos, krēmos vai konfektēs.
Organiski kaltēti mango ir garšīga un dabiska uzkoda, kas aizstāj saldumus!
Organiski žāvēti ananāsu gabaliņi bez jebkādām piedevām!
Žāvētas aprikozes ir populāra un ērta uzkoda, un to bieži izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā. Tos var pievienot graudaugiem, salātiem, maisījumiem un dažādām receptēm, nodrošinot dabīga salduma un rododendru garšas uzliesmojumu.
Garšīgas, mīkstas bioloģiskās vīģes, ko var izmantot kā uzkodu vai saldu sastāvdaļu dzērienos, konditorejas izstrādājumos, krēmos vai konfektēs.
Žāvētas plūmes ir garšīga, veselīga un ļoti barojoša uzkoda ar daudz šķiedrvielu.
Organiskās mandeļu pārslas ir lielisks produkts, ko ēst jebkurā formā
Veselas, kaltētas zemenes, saldinātas ar ābolu sulas koncentrātu
Veselīgs un garšīgs našķis visai ģimenei