Organiskās žāvētās aprikozes EKO PLANET, 200 g

5,99 € ar PVN

Žāvētas aprikozes ir populāra un ērta uzkoda, un to bieži izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā. Tos var pievienot graudaugiem, salātiem, maisījumiem un dažādām receptēm, piešķirot ēdieniem dabīga salduma un eksotiskas garšas uzliesmojumu.

Produkts nav pieejams

Produkts pievienots grozam.

Code: EP-ABRK-200

Sertifikāti:

LT-EKO-001
Non-EU Agriculture

Par produktu

Aprikozes ir kauleņi, kas pieder Rosaceae ģimenei un ir radniecīgi plūmēm, persikiem un mandelēm. Žāvēšanas process ļauj augļus saglabāt ilgāku laiku, tāpēc to garša ir salda un koncentrētāka.
Aprikožu žāvēšanas process ietver ūdens noņemšanu no augļiem, ko var izdarīt, žāvējot saulē vai dehidratējot. Tas palīdz pagarināt augļu glabāšanas laiku bez atdzesēšanas.

Žāvētās aprikozes saglabā daudzas uzturvielas, kas atrodamas svaigās aprikozēs, piemēram, šķiedrvielas, A vitamīns, C vitamīns, kālijs un antioksidanti.
Žāvētas aprikozes ir populāra un ērta uzkoda atsevišķi, ko bieži izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā. Tos var pievienot graudaugiem, salātiem, maisījumiem un dažādām receptēm, lai iegūtu dabisku saldumu un regozotiskas garšas uzliesmojumu. Svarīgi atzīmēt, ka žāvēti augļi, tostarp žāvētas aprikozes, satur vairāk kaloriju nekā svaigi augļi koncentrētā cukura dēļ, tāpēc tos vēlams lietot ar mēru.

Bioloģiskie augļi tiek audzēti un apstrādāti, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu augļus no kaitēkļiem un saglabātu tos pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.

Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Žāvētas aprikozes ir svarīgi uzglabāt vēsā, sausā vietā, lai novērstu bojāšanos vai kukaiņu invāziju. Gaisa necaurlaidīgi konteineri vai atkārtoti noslēdzami maisiņi ir ideāli piemēroti, lai tie būtu svaigi.

Ražotājs: UAB EKO PLANET, Lietuva
Izcelsmes valsts: Ne ES

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas: bioloģiski žāvētas aprikozes.

Iepakots vidē, kas var saturēt lipekļa, riekstu, sojas un sezama pēdas.

Enerģētiskā vērtība

Uzturvērtība uz 100 g

Enerģētiskā vērtība

661 kJ/ 158 kcal

Tauki

0.60 g 

- no tiem piesātinātās taukskābes

-

Ogļhidrāti

36.50 g

- no kuriem cukuri

36.50 g

Šķiedru materiāli

6.30 g 

Olbaltumvielas

4.00 g 

Sāļi

0.035 g

 

Lietošana

Žāvētas aprikozes ir garšīga un barojoša uzkoda, ko var izmantot arī dažādos kulinārijas izstrādājumos. Šeit ir daži izplatīti žāvētu aprikožu lietojumi:

Uzkodas: izbaudiet žāvētas aprikozes kā atsevišķu uzkodu. Tie ir dabiski saldi un bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.

Cepšana: sagrieziet žāvētas aprikozes mazākos gabaliņos un pievienojiet tās iecienītākajām konditorejas izstrādājumiem, piemēram, cepumiem, smalkmaizītēm vai maizei. Tie piešķir jūsu konditorejas izstrādājumiem saldu un pikantu garšu.

Ēdienu gatavošana: Žāvētas aprikozes var izmantot gan sāļos, gan saldajos ēdienos. Tie ir lieliski piemēroti sautējumos un citos gaļas ēdienos, pievienojot smalku saldumu un sabalansētu garšu.

Salāti: sagrieziet žāvētas aprikozes mazākos gabaliņos un pievienojiet saviem iecienītākajiem salātiem. Tie var pievienot jauku košļājamu tekstūru un saldumu, papildinot salātu kopējo garšu.

Čatniji un kompoti: Vāra žāvētas aprikozes ar nedaudz ūdens, cukura un garšvielām, lai iegūtu gardu čatniju vai kompotu, ko var izmantot kā piedevu gaļai vai pasniegt ar sieriem.

Pildījums: izmantojiet sagrieztas žāvētas aprikozes kā pildījumu mājputnu, medījumu vai veģetāriem ēdieniem. Tie nodrošina perfektu saldu un pikantu kontrastu ar sāļām garšām.

Izmantojot receptēs žāvētas aprikozes, ir svarīgi ņemt vērā to dabisko saldumu, tāpēc, iespējams, vēlēsities atbilstoši pielāgot ēdiena cukura saturu. Ņemiet vērā arī to, ka tajos ir daudz dabiskā cukura, tāpēc lietojiet to ar mēru, ja vērojat cukura uzņemšanu.

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Organiskās žāvētās aprikozes EKO PLANET, 200 g

Organiskās žāvētās aprikozes EKO PLANET, 200 g

Žāvētas aprikozes ir populāra un ērta uzkoda, un to bieži izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā. Tos var pievienot graudaugiem, salātiem, maisījumiem un dažādām receptēm, piešķirot ēdieniem dabīga salduma un eksotiskas garšas uzliesmojumu.