Bioloģiskās griķu pārslas ir graudaugu veids, kas izgatavots no griķu putraimiem, kas ir tvaicēti, velmēti un presēti. Griķi dabiski nesatur lipekli, un tos bieži izmanto kā alternatīvu kviešiem tiem, kam ir lipekļa jutība.
Griķu pārslas parasti izmanto kā barojošas brokastu pārslas, un tās var ēst līdzīgi kā auzu pārslas. Tos var pagatavot kā karstus graudaugus, vārot ūdenī vai pienā, vai ēst aukstus ar pienu vai jogurtu, papildināt ar augļiem, riekstiem vai saldinātājiem, piemēram, medu vai kļavu sīrupu.
Griķu pārslām ir riekstu garša un bagātīga tekstūra, padarot tās par populāru un veselīgu brokastu izvēli. Tie ir arī labs šķiedrvielu, olbaltumvielu un dažādu būtisku uzturvielu, tostarp vitamīnu un minerālvielu, avots.
Bioloģiskos griķus audzē un pārstrādā, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu griķus no kaitēkļiem un saglabātu tos pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas apstākļi: uzglabāt sausā, vēsā vietā, izvairieties no tiešiem saules stariem.
Sastāvdaļas: bioloģiskās griķu pārslas.
Uzturvērtība 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1509 kJ/357 kcal |
Tauki | 2.9 g |
- tostarp piesātinātie | 0.6 g |
Ogļhidrāti | 68.0 g |
- tostarp cukuri | 0.1 g |
Šķiedrvielas | 7.5 g |
Olbaltumvielas | 11.0 g |
Sāls | 0 g |
Vāra graudaugus proporcijā 1:2 (1 glāze graudaugu un 2 tases ūdens vai piena) uz lēnas uguns 5 minūtes, maisot.
Vērtīga izvēle brokastīm vai veselīgai un ātrai uzkodai visas dienas garumā!
Organiskās rupjās auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.
Vērtīga izvēle brokastīm vai veselīgai un ātrai uzkodai visas dienas garumā!
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Vērtīga izvēle brokastīm vai veselīgai un ātrai uzkodai visas dienas garumā!