Sarkanās pupiņas ir populāras dažādās virtuvēs visā pasaulē, tostarp Latīņamerikas, Karību jūras reģiona un kreoliešu ēdienos. Bagātīgās garšas un augstās uzturvērtības dēļ tie ir daudzu sātīgu un barojošu ēdienu galvenā sastāvdaļa.
Sarkanās pupiņas ir pazīstamas ar augstu šķiedrvielu saturu. Tie ir arī labs olbaltumvielu, smago ogļhidrātu un būtisku minerālvielu, piemēram, dzelzs, kālija un folijskābes, avots.
Šīs pupiņas parasti izmanto dažādos ēdienos, tostarp zupās, sautējumos, salātos vai kā pildījumu taco un burrito.
Sarkanās pupiņas tiek uzskatītas par veselīgu jebkura uztura sastāvdaļu, jo tajās ir daudz šķiedrvielu, kas var palīdzēt gremošanu un regulēt cukura līmeni asinīs. Ir zināms arī, ka tie veicina labu sirds darbību un nodrošina enerģiju visai darba dienai.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Svarīgs! Ja jums ir īpašas uztura problēmas vai veselības traucējumi, ieteicams konsultēties ar uztura speciālistu vai veselības aprūpes speciālistu.
Sastāvs: sarkanās pupiņas (sertificēts bioloģisks produkts).
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1334 kJ/317kcal |
Tauki | 1.5 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0.2 g |
Ogļhidrāti | 40.0 g |
- no kuriem cukuri | 1.2 g |
Šķiedru materiāli | 23.0 g |
Olbaltumvielas | 24.0 g |
Sāļi | 0.05 g |
Pupiņas, kas iepriekš izmērcētas un mazgātas vismaz 12 stundas, jāvāra svaigā, nesālītā ūdenī apmēram 60 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Sāliet pupiņas tikai vārīšanas beigās.