Ķirbju pīrāgs

    Jums vajadzēs:  100 g sviesta (mīklai) 180 g miltu (mīklai) 100 g cukura (mīklai) 1citrons (mīklai) 1 tējkarote rīvēta citrona mizas 1500 g ķirbja (pildījumam) 4 olas 120 ml trekna saldā krējuma 100 brūnā cukura 1 tējkarote kanēļa 1 tējkarote ingvera 1 tējkarote maltu krustnagliņu 1 tējkarote sāls Pagatavošana: Sadrupiniet, samaisiet miltus ar sviestu. Iesitiet olu, pievienojiet cukuru, šķipsniņu sāls, citrona miziņu, samaisiet visu līdz viendabīgai masai. Iegūto masu ietiniet plēvē un turiet ledusskapī (apmēram 3 stundas) Izrullējiet mīklu un ielieciet to apaļā cepšanas formā, piespiežot maliņas. Saduriet mīklu ar dakšiņu, nosedziet ar foliju. Cepiet krāsnī 180 ° C temperatūrā  apmēram 15 minūtes. Atstājiet pamatni atdzist . Ķirbja mīkstumus sagriežiet mazos kubiņos, ievietojiet cepšanas veidnē un cepiet krāsnī 180 ° C temperatūrā apmēram 50 minūtes. Izcepto ķirbi atdzesējiet un sasmalciniet biezenī (2 glāzes). Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.Baltumus sakuliet līdz stingrām putām. Bļodā samaisiet ķirbju biezeni, saldo krējumu, olu dzeltenumus ar iemaisītu cukuru un garšvielas. Iecilājiet olu baltumus un labi samaisiet. Uzlejiet masu uz pusceptā pīraga pamatnes, ielieciet cepeškrāsni 200ºC temperatūrā, cepiet 35 minūtes, apkaisiet ar cukuru un kanēli un vēl cepiet 5 minūtes. Atdzesējiet, sagriežiet un pasniedziet ar putukrējumu.

Ingredienti

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties