Gī sviests ir lieliska un veselīga alternatīva parastajam sviestam, un to ļoti plaši izmanto kulinārijā. Tā augstā degšanas temperatūra padara to ideāli piemērotu cepšanai un grauzdēšanai, jo tas nepiedeg tik viegli kā citi tauki. Tas piešķir ēdieniem bagātīgu, riekstu garšu, un to var izmantot cepšanā, lai uzlabotu kūku, maizes vai konditorejas izstrādājumu garšu. Gī ir lieliski piemērots arī dārzeņu smērēšanai, iejaukšanai zupās vai mērcēs, lai pievienotu garšas dziļumu. Tā daudzpusība padara to par vērtīgu sastāvdaļu jebkurā virtuvē.
99,8% piena tauku, 0,2% mitruma
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 3693 kJ / 898 kcal |
Tauki | 99.8 g |
- no to piesātinātajām taukskābēm | 66 g |
Ogļhidrāti | <0.1 g |
- ieskaitot cukurus | <0.1 g |
Šķiedru materiāli | <0.1 g |
Olbaltumvielas | <0.1 g |
Sāls | <0.1 g |
Kā virtuvē izmantot kausētu sviestu gī?
Cepšanai/grauzdēšanai: Gī, kausēts sviests, ir lieliski kulinārijas tauki, kas var izturēt ārkārtīgi augstu temperatūru (apmēram 232°C). Tāpēc šie tauki ir ļoti piemēroti dažādu ēdienu cepšanai, sautēšanai un grauzdēšanai. Turklāt gī sviests ēdieniem piešķirs bagātīgu, sviestainu, nedaudz riekstu garšu.
Cepšanai: Gī var izmantot maizes izstrādājumos parastā sviesta vai eļļas vietā. Tādā veidā ceptiem izstrādājumiem piešķirsi arī patīkamu riekstu garšu. Tiesa, atcerieties, ka gī sviests ir koncentrētāks par parasto sviestu, tāpēc to vajadzētu lietot nedaudz mazāk nekā parasto sviestu.
Ēdienu aromatizēšanai: Gī sviestu bieži izmanto kā mērci vai garšvielu dažādiem ceptiem ēdieniem. Ar to var uzkaisīt grauzdētus dārzeņus, grilētu gaļu, zivis vai vārītus rīsus un to ēdienus. Tas ir ļoti piemērots arī zupu, sautējumu un karija aromatizēšanai.
Grilēšana: Pirms grilēšanas ieziež gaļu, dārzeņus vai jūras veltes ar gī, lai nepieliptu pie grila un uzlabotu garšu.
Popkornam: Gī sviests ir lieliska izvēle popkorna pagatavošanai. Pannā uzkarsē nelielu daudzumu gī, pievieno popkorna kauliņus un pārklāj. Ik pa laikam pakratiet pannu un, kad popkorns uzpeld, noņemiet no uguns un pievienojiet iecienītākās garšvielas vai sāli.
Garšvielām: dažās kultūrās gī tiek pasniegts kā garšviela. Var smērēt uz maizes, mērcēt. Gī sviestu var sajaukt ar garšvielām vai medu.
Kafija un tēja: Dažiem cilvēkiem patīk rīta kafijai vai tējai pievienot nelielu daudzumu gī. Tas var piešķirt jūsu dzērienam krēmīgu un bagātīgu garšu. Turklāt gī ir ļoti populārs ketogēnajā diētā. Šis sviests satur daudz tauku un maz ogļhidrātu.
Tas ir tīrs sviests, lieliski piemērots lietošanai kulinārijā, piemēram, cepšanā (uzglabāt ļoti augstā temperatūrā). Tas ir lieliski piemērots putru, zupu un sautējumu pagatavošanai.
Tas ir tīrs sviests, augstas kvalitātes kulinārijas tauki, kas piemēroti cepšanai (uzturot ļoti augstu temperatūru). Tas ir lieliski piemērots putru, zupu un sautējumu pagatavošanai.
Tas ir tīrs sviests, ideāli cepšanai piemēroti cepšanai piemēroti tauki (saglabā ļoti augstu temperatūru). Lieliski piemērots arī putru, zupu un sautējumu garšošanai.
Tas ir tīrs sviests, ideāli cepšanai piemēroti cepšanai piemēroti tauki (saglabā ļoti augstu temperatūru). Lieliski piemērots arī putru, zupu un sautējumu garšošanai. Bez laktozes.