Indijas rieksti ir riekstu veids, kas nāk no Indijas koka, kas zinātniski pazīstams kā Anacardium occidentale. Indijas koka dzimtene ir Brazīlija, bet tagad to audzē dažādos tropu reģionos visā pasaulē. Indijas rieksti ir plaši pazīstami ar savu īpatnējo nieres formas izskatu un bagātīgo sviesta garšu.
Interesanti! Pats rieksts ir iesaiņots cietā čaulā, kas satur toksisku eļļu, kas pazīstama kā urushiol. Šī eļļa var izraisīt ādas kairinājumu, kas līdzīgs indīgajai efejai, tāpēc ar Indijas riekstiem ir rūpīgi jārīkojas, lai tos būtu droši ēst. Apstrāde ietver riekstu grauzdēšanu vai tvaicēšanu, lai noņemtu indīgo eļļu. Visbeidzot tos noloba un kodolu ēd.
Bioloģiski audzēti Indijas rieksti ir populāra sastāvdaļa gan saldos, gan sāļos ēdienos, taču tos bieži bauda kā atsevišķu uzkodu. Tos var baudīt dažādos veidos, piemēram, svaigus, grauzdētus, sālītus vai izmantot kā sastāvdaļu ēdiena gatavošanā, cepšanā un pat alternatīvās bez piena produktiem, piemēram, Indijas riekstu pienu un Indijas riekstu sieru.
Uztura ziņā Indijas rieksti ir labs veselīgu tauku, olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu (piemēram, E vitamīna, K vitamīna un dažu B vitamīnu) un minerālvielu (piemēram, magnija, fosfora un cinka) avots. Taču tajos ir daudz kaloriju, tāpēc tos ieteicams lietot ar mēru, īpaši tiem, kas pieskata savu kaloriju patēriņu.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā, sausā, vēsā vietā.
Sastāvdaļas: bioloģiskie Indijas rieksti.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 2314 kJ/ 565 kCal |
Tauki | 47 g |
- no viņiem sāta | 8 g |
Ogļhidrāti | 27 g |
- no to cukuriem | 6 g |
Šķiedru materiāli | 3 g |
Olbaltumvielas | 18 g |
Sāļi | <0.01 g |
Indijas rieksti ir neticami daudzpusīgi, un tos var izmantot dažādos veidos gan saldos, gan sāļos ēdienos. Šeit ir daži izplatīti Indijas riekstu izmantošanas veidi ēdiena gatavošanā un cepšanā:
Uzkodas: izbaudiet Indijas riekstus kā barojošu un sātīgu uzkodu. Jūs varat iegādāties tos grauzdētus un sālītus vai grauzdēt mājās, lai iegūtu pikantu garšu.
Indijas riekstu sviests: pagatavojiet mājās gatavotu Indijas riekstu sviestu, virtuves kombainā sablenderējot grauzdētus Indijas riekstus, līdz tie kļūst krēmīgi. Ja vēlaties, varat pievienot sāli vai saldinātājus, piemēram, medu vai kļavu sīrupu.
Ēdienu gatavošana: Indijas riekstus var izmantot dažādos gatavos ēdienos, piemēram, karija un makaronu ēdienos. Rieksti piešķir mērcēm bagātīgu un krēmīgu tekstūru. Lai tos izmantotu, samaisiet izmērcētus Indijas riekstus, lai iegūtu krēmīgu pamatni, vai pievienojiet tos tieši traukam, lai iegūtu papildu kraukšķīgumu un garšu.
"Indijas riekstu piens": mērcē Indijas riekstus un sajauc tos ar ūdeni, lai izveidotu krēmīgu un barojošu piena alternatīvu. Šo "kešju pienu" var izmantot kokteiļos, graudaugos vai receptēs, kurās nepieciešams piens.
Salāti: pievienojiet salātiem grauzdētas vai grauzdētas Indijas riekstus, lai iegūtu garšīgu, kraukšķīgu tekstūru. Rieksti uzlabo zaļo un graudu salātu garšu un tekstūru.
Ceptas preces: pievienojiet Indijas riekstus ceptiem izstrādājumiem, piemēram, cepumiem, smalkmaizītēm un granolas batoniņiem, lai pievienotu tekstūru un garšu. Sagrieziet tos vēlamā izmēra gabaliņos un baudiet kā barojošu ikdienas uzkodu.
Deserti: Indijas riekstus bieži izmanto vegāniskajos desertos vai desertos, kas nesatur piena produktus. Tos var sasmalcināt, lai izveidotu krēmīgus pildījumus siera kūkām, kūkām un pudiņiem. Indijas riekstus bieži izmanto arī neapstrādātos desertos to dabiskā krēmīguma dēļ.
Taizemes un Indijas virtuve: Indijas riekstus bieži izmanto Taizemes un Indijas kulinārijā, lai pievienotu garšu un krēmīgumu tādiem ēdieniem kā Indijas riekstu vista, korma un dažādi kariji.
Pašdarinātas mērces un mērces: sablenderējiet mērcētus Indijas riekstus ar ūdeni, zaļumiem un garšvielām krēmveida salātu mērcēm, makaronu mērcēm un piedevām.
Vegānu siers: Indijas riekstus var pagatavot sieros bez piena produktiem, sajaucot tos ar uzturvielu raugu, citronu sulu un garšvielām. Šo maisījumu var veidot un izturēt, lai iegūtu siera konsistenci.
Lietojot Indijas riekstus, ir svarīgi ņemt vērā to, ka, ja recepte prasa viendabīgu tekstūru (piemēram, mērces, krēmus vai pildījumus), vislabāk Indijas riekstus pirms gatavošanas iemērc vairākas stundas vai pat nakti. Mērcēšana palīdz Indijas riekstus mīkstināt un atvieglo to sasmalcināšanu līdz krēmīgai konsistencei.
Atcerieties, ka Indijas rieksti satur daudz kaloriju, tāpēc ieteicams tos lietot ar mēru, īpaši, ja pieskatāt savu kaloriju patēriņu.
Organiskās mandeles ir lieliska un barojoša uzkoda. Apstrādātus riekstus izmanto mandeļu miltu, mandeļu piena un mandeļu sviesta pagatavošanai.
Organiskās mandeles ir lieliska un barojoša uzkoda. Apstrādātus riekstus izmanto mandeļu miltu, mandeļu piena un mandeļu sviesta pagatavošanai.