Sastāvdaļas:
450 g vistas stilbiņu gaļas
1/2 tējkarotes sāls
1/4 glāzes kukurūzas vai kartupeļu cietes
1/3 glāzes augu vai jebkuras neitrālas eļļas
Sasmalcināti lociņi
Mērcei:
1/2 glāzes (125 ml) šķidra medus
2 ½ ēdamkarotes parastās sojas mērces
2 ēdamkarotes sezama eļļas
1/2 ēdamkarotes baltā cukura vai niedru cukura
1 ēdamkarote sezama sēklu
1 ēdamkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes
3 saspiestas ķiploka daiviņas
2 tējkarotes SHAOXING vīna ēdiena gatavošanai, sausā baltvīna vai vistas buljona (bezalkoholiskai versijai)
2 tējkarotes rīsu etiķa vai ābolu sidra etiķa
3/4 glāzes ūdens, istabas temperatūrā
Pagatavošana:
1. Mazā bļodā sajauciet uzskaitītās mērces sastāvdaļas un nolieciet malā.
2. Sagrieziet vistu 4 cm gabaliņos un ievietojiet lielā bļodā. Pievienojiet sāli.
3. Pievienojiet kukurūzas cieti un vienmērīgi pārklājiet katru vistas gabalu. Ja nepieciešams, varat pievienot vairāk kukurūzas cietes.
4. Uzkarsējiet augu eļļu lielā pannā uz vidēji lielas uguns. Apcepiet panēto vistu nelielās porcijās, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga (apmēram 6–8 minūtes, apgriežot pusceļā). Pārvietojiet apcepto vistu uz restēm vai ar papīra dvieli izklāta šķīvja.
5. Nolejiet lieko eļļu no pannas un ielejiet mērci. Vāriet uz lēnas uguns, līdz sabiezē.
6. Iemaisiet vistu mērcē. Pēc tam noņemiet no uguns; dekorējiet ar lociņiem.
Rezultāts: 3 porcijas
Recepte: christieathome.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties