Šī ir melleņu un persiku pīrāga recepte, kas nesatur olas, piena produktus un rafinētu cukuru!
Sastāvdaļas:
Kūkas mīkla:
2 glāzes universālo miltu (vai balto speltas kviešu miltu)
2/3 glāzes nerafinēta niedru cukura (vai parastā cukura, brūnā cukura, kokosriekstu cukura)
2 tējkarotes cepamā pulvera
1/2 glāzes vieglas olīveļļas (vai rapšu eļļas)
1 glāze mandeļu piena (der jebkurš piens, piemēram, auzu, sojas vai kokosriekstu)
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/4 glāzes svaigu melleņu (izmantojot saldētas mellenes, cepšana prasīs daudz ilgāku laiku, un mīkla būs pārāk mīksta, tāpēc šajā receptē neiesakām izmantot saldētas mellenes)
Persiku un melleņu glazūra:
3 ēdamkarotes universālo miltu
2 ēdamkarotes nerafinēta niedru cukura
1 glāze konservētu persiku šķēlīšu (notecinātas, nokāstas)
1 glāze svaigu melleņu
Drupaču virskārtai:
2/3 glāzes universālo miltu
1/3 glāzes nerafinēta niedru cukura
4 ēdamkarotes vieglas olīveļļas
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
1. Izklājiet 23 cm diametra kūkas formu ar noņemamu malu un izklājiet lielu cepamā papīra loksni – tik lielu, lai tā varētu pārklāt kūku. pannas malas (lai kūku būtu vieglāk izņemt no pannas un pārvietot uz atdzesēšanas režģa). Apsmidziniet pannas apakšu un malas ar eļļu. Nolieciet malā.
2. Atveriet persiku šķēļu bundžu un noteciniet šķidrumu caur sietu. Novietojiet šķēles uz liela, bieza papīra dvieļa loksnes. Uzlieciet papīra dvieli uz persiku šķēlītēm un piespiediet vai viegli uzsitiet, lai uzsūktu persiku šķidrumu.
3. Ievietojiet notecinātās persiku šķēles bļodā, pievienojiet 1 glāzi melleņu, 3 ēdamkarotes miltu un 2 ēdamkarotes cukura.
4. Apmaisiet augļu šķēles ar rokām, lai tās vienmērīgi pārklātos ar cukura-miltu maisījumu. Nolieciet malā.
5. Mazā bļodā sajauciet visas drupaču virskārtas sastāvdaļas, samaisiet ar dakšiņu un pēc tam ar pirkstiem berzējiet, lai veidotos drupačas. Nolieciet malā.
6. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C.
7. Lielā bļodā sajauciet sausās sastāvdaļas: miltus, cukuru, cepamo pulveri un kanēli. Saputojiet, līdz viss ir sajaucies. Pievienojiet mitrās sastāvdaļas: eļļu, pienu un vaniļu. Maisiet ar gumijas lāpstiņu, līdz iegūstat gludu, biezu kūkas mīklu. Ja vēlaties, varat iemaisīt 1/4 glāzes melleņu (pēc izvēles) – tas būtu garšīgi, bet tas arī pagarinātu cepšanas laiku.
8. Vienmērīgi ielejiet kūkas mīklu sagatavotajā cepšanas pannā.
9. Uzlieciet sarullētos augļus uz kūkas mīklas, vienmērīgi izklājiet tos un viegli piespiediet ar pirkstiem (bet ne pārāk daudz).
10. Apkaisiet drupaču maisījumu pāri augļiem – augļi būs tik tikko redzami, bet tā tam arī jābūt.
11. Cepiet kūku 65–75 minūtes 180°C temperatūrā (līdz garš, tievs iesmiņš, iedurts kūkas centrā, iznāk gandrīz bez drupačām).
12. Ļaujiet kūkai atdzist pannā 10 minūtes.
13. Pirms pannas izņemšanas pārvelciet nazi ap kūkas malām, uzmanīgi, lai nesalauztu kūkas malas.
14. Uzmanīgi atveriet kūkas formu ar noņemamu malu un novietojiet kūku uz restēm, paceļot cepampapīra izvirzītās malas.
15. Pirms griešanas ļaujiet atdzist uz restēm 1 stundu.
Sanāk: 12 gabali
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties