Budas bļoda ir apaļa bļoda, kas pildīta ar veselīgu, krāsainu un daudzveidīgu veģetāru ēdienu.
Izmēģiniet šo Budas bļodu ar rīsu nūdelēm, krēmīgu zeltainu mērci un sezama sēklām!
Sastāvdaļas:
Kurkumas un tahini (sezama pastas) mērces pagatavošanai:
1/2 glāzes TAHINI (sezama pastas)
1/4 glāzes baltā rīsu etiķa
1/2 glāzes ūdens
1 tējkarote kļavu sīrupa
1 tējkarote kurkumas pulvera
1/4 tējkarotes ingvera
1/4 tējkarotes melno piparu
1/2 tējkarotes sāls
Budas bļodas pagatavošanai:
200 grami rīsu vermišelli nūdeļu (50 grami uz porciju)
1 bundža turku zirņu
1/2 ēdamkarotes avokado eļļas
1 avokado, sagriezts šķēlītēs
2 glāzes sasmalcinātu aisberga salātu
2 glāzes sasmalcinātu sarkano kāpostu
1 vidēja lieluma gurķis, sagriezts šķēlītēs
1 vidēja lieluma burkāns, nomizots un sagriezts šķēlītēs
4 redīsi, sagriezti šķēlītēs
Sagriezti sīpolu burti
4 piparmētru lapas, sasmalcinātas
4 ēdamkarotes smalki sagriezta svaiga koriandra
1 ēdamkarote (melno) sezama sēklu
Pasniegšanai: 1 laims, sagriezts šķēlītēs (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Ievietojiet turku zirņus caurdurī, noskalojiet zem tekoša ūdens un noteciniet, nolejot pēc iespējas vairāk mitruma. Pēc tam ievietojiet turku zirņus un eļļu lielā bļodā un samaisiet. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Izklāj turku zirņus vienā kārtā uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 22 minūtes.
2. Pagatavo rīsu vermišelli nūdeles saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma, pēc tam nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Noliek malā.
3. Pagatavo mērci: Ievieto visas mērces sastāvdaļas bļodā un kuļ, līdz masa ir gluda un krēmīga.
4. Sakārto četrās bļodās vienādas porcijas makaronu, kraukšķīgu turku zirņu, dārzeņu un svaigu garšaugu. Aplej ar vēlamo mērces daudzumu un apkaisa ar sezama sēklām. Pasniedz ar laima šķēlīti (pēc izvēles).
PIEZĪME. Var izmantot arī turku zirņus tieši no bundžas. Turku zirņu vietā var izmantot EDAMAME pupiņas vai TOFU.
Mērce piešķir daudz garšas, tāpēc papildu sāls nav nepieciešama.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: plantbasedfolk.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties