Tofu ar brokoļiem (,,Stir fry'')

    Vārīšana vokpannā ir populāra gatavošanas metode Āzijā.
    Šajā metodē sastāvdaļas tiek gatavotas vokpannā, nepārtraukti maisot; tiek izmantots neliels daudzums ļoti karstas eļļas.


    Sastāvdaļas:


    350–400 g īpaši stingra tofu
    2 ēdamkarotes (plus 1 tējkarote) kukurūzas cietes
    1/3 glāzes sojas mērces ar zemu nātrija saturu
    1/4 glāzes ūdens
    2 ēdamkarotes HOISIN mērces
    1 ½ ēdamkarotes rīsu etiķa
    1 ēdamkarote smalki sagriezta ķiploka (apmēram 3 daiviņas)
    1 ēdamkarote smalki sagriezta svaiga ingvera
    3 ēdamkarotes rapšu eļļas (vai vīnogu kauliņu vai citas neitrālas eļļas); un vairāk, ja nepieciešams
    2 brokoļi, sagriezti ziediņos (apmēram 5–6 glāzes)
    1/4 tējkarotes sāls
    1/4 tējkarotes maltu melno piparu
    2 tējkarotes grauzdētas sezama eļļas
    Sasmalcināti lociņi (apmēram 1/2 glāzes)
    2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēklu
    Pasniegšanai: vārīti brūnie rīsi vai kvinoja


    Pagatavošana:


    1. Ļoti labi noteciniet TOFU ar papīra dvieļiem, mainot dvieļus pēc nepieciešamības. Viegli piespiediet TOFU, lai izspiestu lieko ūdeni (bet ne pārāk stipri, lai tas nesadruptu). Pārgrieziet TOFU kubiņu uz pusēm pa vidu (it kā grieztu hamburgera bulciņu), pēc tam sagrieziet 2–3 cm lielos kubiņos. Novietojiet uz liela šķīvja vai cepšanas paplātes un vēlreiz viegli noteciniet.

    2. Lēnām un vienmērīgi pārklājiet TOFU kubiņus ar 2 ēdamkarotēm kukurūzas cietes (varat sākt ar 1/2 ēdamkarotes, samaisiet un pēc tam atkārtojiet šīs darbības vēl dažas reizes). Izmantojiet pirkstus, lai viegli samaisītu, lai TOFU pārklātu pēc iespējas vienmērīgāk.

    3. Mazā bļodā sajauciet sojas mērci, ūdeni, HOISIN, rīsu etiķi, ķiplokus, ingveru un atlikušo 1 tējkaroti kukurūzas cietes.

    4. Lielā nepiedegošā pannā (vai vokpannā) uzkarsējiet 1 ēdamkaroti eļļas (uz vidēji lielas uguns). Kad karsts, pievienojiet brokoļus, sāli un piparus. Cepiet, ik pa laikam maisot, līdz brokoļi ir kraukšķīgi, mīksti un mīksti (apmēram 5 minūtes). Pārlieciet uz šķīvja. 5. Pievienojiet atlikušās 2 ēdamkarotes eļļas pannai uz vidēji lielas uguns. Pievienojiet TOFU vienā kārtā un cepiet, ik pēc 3 minūtēm apmaisot, līdz TOFU ir zeltaini brūns no visām pusēm. TOFU var salipt kopā, un daži gabaliņi var nedaudz sabrukt. Izmantojiet stingru karoti, lai atdalītu visus kopā salipušos gabaliņus, un neuztraucieties par sabrukušajiem gabaliņiem – tie ir supergaršīgi!

    6. Atgrieziet brokoļus pannā un pārlejiet ar mērci. Samaisiet un sautējiet, līdz brokoļi ir uzsiluši un mērce ir nedaudz sabiezējusi (apmēram 1 minūti). Pievienojiet sezama eļļu un lociņus. Apkaisiet ar sezama sēklām. Pasniedziet karstu ar rīsiem.

    Porcijas: 4
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties