Vistas gaļa ar Indijas riekstiem

    Sastāvdaļas:


    570 g vistas filejas gaļas (apmēram 2 lielas), sagrieztas nelielos gabaliņos
    2 ēdamkarotes kukurūzas cietes (vai arrowroot pulvera)
    1/4 tējkarotes sāls
    1/4 tējkarotes maltu melno piparu
    1 ½ ēdamkarotes rapšu eļļas
    3 vidēji sarkani paprikas, bez sēklām, sagrieztas nelielos gabaliņos
    1 liels brokolis, sagriezts ziediņos (apmēram 4 glāzes)
    1 buntīte lociņu, plāni sagriezta
    2/3 glāzes sausā veidā grauzdētu nesālītu Indijas riekstu
    Pasniegšanai: vārīti brūnie rīsi vai Bolīvijas baložu rieksti

    Mērcei:
    1/4 glāzes sojas mērces ar zemu nātrija saturu
    3 ēdamkarotes rīsu etiķa
    2 ēdamkarotes medus (un vēl pēc garšas)
    1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera
    2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas (apmēram 2 tējkarotes)
    1/4 līdz 1/2 tējkarotes čili pārslu (un vēl pēc garšas)


    Pagatavošana:


    1. Mazā bļodā sajauciet vistas gabaliņus ar kukurūzas cieti, sāli un pipariem.
    2. Uzkarsējiet eļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet vistu un cepiet 4 minūtes, līdz tā ir viegli apbrūnējusi. Pievienojiet papriku, brokoļus un lociņus. Turpiniet cept, līdz vista ir gatava un dārzeņi ir kraukšķīgi mīksti (apmēram vēl 5 minūtes). Pievienojiet Indijas riekstus un cepiet vēl 30 sekundes.

    3. Kamēr vista un dārzeņi gatavojas, pagatavojiet mērci. Mazā bļodā sajauciet sojas mērci, rīsu etiķi, 2 ēdamkarotes medus, ingveru, ķiploku un 1/4 tējkarotes čili pārslu. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl medu un/vai čili pārslas. Ielejiet mērci pannā un samaisiet, lai vista būtu labi pārklāta. Pasniedziet nekavējoties ar brūnajiem rīsiem.

    Porcijas: 4
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties