Sastāvdaļas:
570 g vistas filejas gaļas (apmēram 2 lielas), sagrieztas nelielos gabaliņos
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes (vai arrowroot pulvera)
1/4 tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes maltu melno piparu
1 ½ ēdamkarotes rapšu eļļas
3 vidēji sarkani paprikas, bez sēklām, sagrieztas nelielos gabaliņos
1 liels brokolis, sagriezts ziediņos (apmēram 4 glāzes)
1 buntīte lociņu, plāni sagriezta
2/3 glāzes sausā veidā grauzdētu nesālītu Indijas riekstu
Pasniegšanai: vārīti brūnie rīsi vai Bolīvijas baložu rieksti
Mērcei:
1/4 glāzes sojas mērces ar zemu nātrija saturu
3 ēdamkarotes rīsu etiķa
2 ēdamkarotes medus (un vēl pēc garšas)
1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas (apmēram 2 tējkarotes)
1/4 līdz 1/2 tējkarotes čili pārslu (un vēl pēc garšas)
Pagatavošana:
1. Mazā bļodā sajauciet vistas gabaliņus ar kukurūzas cieti, sāli un pipariem.
2. Uzkarsējiet eļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet vistu un cepiet 4 minūtes, līdz tā ir viegli apbrūnējusi. Pievienojiet papriku, brokoļus un lociņus. Turpiniet cept, līdz vista ir gatava un dārzeņi ir kraukšķīgi mīksti (apmēram vēl 5 minūtes). Pievienojiet Indijas riekstus un cepiet vēl 30 sekundes.
3. Kamēr vista un dārzeņi gatavojas, pagatavojiet mērci. Mazā bļodā sajauciet sojas mērci, rīsu etiķi, 2 ēdamkarotes medus, ingveru, ķiploku un 1/4 tējkarotes čili pārslu. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl medu un/vai čili pārslas. Ielejiet mērci pannā un samaisiet, lai vista būtu labi pārklāta. Pasniedziet nekavējoties ar brūnajiem rīsiem.
Porcijas: 4
Recepte: wellplated.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties