Sastāvdaļas:
Mērcei:
1 ½ ēdamkarotes baltvīna etiķa
1 ēdamkarote medus
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes sasmalcinātu sarkano piparu pārslu
3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
3 ēdamkarotes sasmalcinātu šalotes sīpolu
Salātiem:
1/4 glāzes sagrieztu mandeļu
450 g tomātu, bez serdes, sagriezti 1 cm šķēlēs
450 g persiku, bez kauliņiem un sagriezti 1 cm šķēlēs
225 g BURRATA siera
1/4 glāzes svaigu piparmētru lapu, saplēstas
Pagatavošana:
1. Pagatavojiet mērci: Mazā bļodā sakuļiet etiķi ar medu, sāli un sasmalcinātām sarkano piparu pārslām. Pievienojiet olīveļļu, maisot, līdz tā emulģējas (ja izmantojat burku, varat to cieši aizvērt un sakratīt, līdz olīveļļa ir iekļāvusies). Pēc tam pievienojiet šalotes sīpolus. Mērci var pagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī līdz trim dienām.
2. Apgrauzdējiet mandeles: Ievietojiet sagrieztās mandeles nelielā, sausā pannā uz vidējas uguns. Grauzdējiet, bieži maisot, apmēram 3 līdz 5 minūtes, līdz rieksti ir zeltaini brūni un smaržīgi. Nolieciet malā un ļaujiet atdzist.
3. Tomātu un persiku šķēles kārtojiet pārmaiņus uz līdzena servēšanas šķīvja. Aplejiet ar pusi mērces. Saplēsiet burratas sieru lielos gabalos un izkaisiet pa virsu. Bagātīgi apkaisiet sieru ar sāli. Pārlejiet salātiem atlikušo mērci, pārkaisiet ar saplēstām piparmētru lapām un grauzdētām mandelēm un pasniedziet.
Rezultāts: 5 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties