Brokastu bļodas (vārīta ola, dārzeņi, jogurta mērce ar garšaugiem)

    Sastāvdaļas:

    Burkānu pagatavošanai:

    2 vidēji burkāni
    2 tējkarotes citronu sulas
    1 tējkarote extra virgin olīveļļas
    1/4 tējkarotes kumina
    1/4 tējkarotes koriandra
    Jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

    Jogurta mērcei:
    2 glāzes grieķu jogurta, pilnpiens
    2 ēdamkarotes citronu sulas
    2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
    2 ķiploka daiviņas
    1/2 tējkarotes jūras sāls
    1/3 glāzes lociņu (daļu atstājiet dekorēšanai)
    1/3 glāzes svaiga bazilika
    1/4 glāzes svaigas piparmētras
    Svaigi malti melnie pipari

    Bļodiņām:
    Sauja salātu
    1 vidēja lieluma biete, ļoti smalki sagriezta
    4 redīsi, plāni sagriezti
    2 mazi tomāti, sagriezti
    2 mīksti vārītas olas
    extra virgin olīveļļa, eļļa, apkaisīšanai
    jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

    Pagatavošana:


    1. Pagatavojiet mīksti vārītas olas: vidēja lieluma katliņā ielejiet ūdeni un uzvāriet uz lēnas uguns. Izmantojot putu karoti, uzmanīgi ievietojiet olas ūdenī un vāriet uz lēnas uguns 7 minūtes. Izņemiet un nekavējoties atdzesējiet bļodā ar ledus ūdeni apmēram 3 minūtes. Kad olas ir atdzisušas, viegli uzsitiet pa katras olas apakšu, lai nedaudz ieplaisātu čaumala. Paņemiet nelielu karoti un viegli pabīdiet to ap olu, lai to atbrīvotu un izņemtu no čaumalas. Nolieciet nomizotās olas malā.

    2. Pagatavojiet pikanto burkānu salātus: sarīvējiet burkānus (to visvieglāk izdarīt, izmantojot virtuves kombaina rīvēšanas disku). Pēc tam ievietojiet burkānus nelielā bļodā un sajauciet ar citronu sulu, olīveļļu, ķimenēm, koriandru un šķipsniņu sāls un piparu. Nolieciet malā un notīriet virtuves kombainu.

    3. Pagatavojiet jogurta mērci: virtuves kombainā sablendējiet jogurtu, citronu sulu, olīveļļu, ķiplokus un sāli. Pievienojiet maurlokus, baziliku un piparmētru un sablendējiet, līdz viss ir sajaucies.

    4. Pagatavojiet brokastu bļodas: sajauciet salātu zaļumus, burkānus, bietes, redīsus, tomātus un mīksti vārītas olas. Aplejiet bļodas ar olīveļļu un pievienojiet sāli un piparus. Pasniedziet ar jogurta mērci. 5. Atlikušo jogurta mērci uzglabājiet ledusskapī līdz 3–4 dienām. Tā ir lieliski piemērota dārzeņu mērcēšanai, sviestmaižu uzsmērēšanai vai salātu virskārtai.

    Rezultāts: 2 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties