Sastāvdaļas:
2/3 glāzes sasmalcinātu puravu (tikai mīkstās baltās un gaiši zaļās daļas)
Extra virgin olīveļļa, apliešanai
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
2 mazi cukīni, sasmalcināti (+ plāni sagrieztas cukīni strēmelītes zupas dekorēšanai)
1/4 glāzes kaņepju sēklu
1/2 citrona sulas vai vairāk pēc garšas
1/2 ēdamkarotes miso pastas
1 glāze ūdens (vai vairāk, ja nepieciešams)
1/2 glāzes svaiga bazilika
jūras sāls un svaigi malti melnie pipari
ķiploku grauzdiņiem:
2 glāzes ierauga, sagrieztas kubiņos
1/2 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
Extra virgin olīveļļa, apliešanai
Pagatavošana:
1. Sagrieziet puravu balto un gaiši zaļo daļu gredzenos. Labi nomazgājiet, noteciniet un nosusiniet.
2. Uzkarsējiet nedaudz olīveļļas nelielā pannā uz vidēji mazas uguns. Pievienojiet puravus, šķipsniņu sāls un vāriet, līdz tie ir mīksti, 5–8 minūtes. Nogaršojiet – puraviem jābūt nedaudz caurspīdīgiem un ne rūgtiem. Pievienojiet ķiplokus un vāriet vēl 30 sekundes. Noņemiet no uguns.
3. Blenderī sajauciet puravu maisījumu ar cukini, kaņepju sēklām, citronu sulu, miso pastu, ūdeni un šķipsniņu piparu un sablendējiet līdz gludai masai. Pievienojiet baziliku un vēlreiz sablendējiet. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl citronu vai sāli. Pievienojiet vairāk ūdens, ja vēlaties šķidrāku konsistenci.
4. Pagatavojiet ķiploku grauzdiņus: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 °C un izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru. Uz cepšanas pannas sajauciet grauzdiņus ar ķiploku un nedaudz olīveļļas. Cepiet, līdz tie kļūst kraukšķīgi, apmēram 8 minūtes. Pasniedziet zupu istabas temperatūrā vai nedaudz atdzesētu ar ķiploku grauzdiņiem un nedaudz olīveļļas.
Rezultāts: 4 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties