Aukstā vasaras cukini un bazilika zupa

    Sastāvdaļas:


    2/3 glāzes sasmalcinātu puravu (tikai mīkstās baltās un gaiši zaļās daļas)
    Extra virgin olīveļļa, apliešanai
    1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
    2 mazi cukīni, sasmalcināti (+ plāni sagrieztas cukīni strēmelītes zupas dekorēšanai)
    1/4 glāzes kaņepju sēklu
    1/2 citrona sulas vai vairāk pēc garšas
    1/2 ēdamkarotes miso pastas
    1 glāze ūdens (vai vairāk, ja nepieciešams)
    1/2 glāzes svaiga bazilika
    jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

    ķiploku grauzdiņiem:
    2 glāzes ierauga, sagrieztas kubiņos
    1/2 ķiploka daiviņa, smalki sagriezta
    Extra virgin olīveļļa, apliešanai

    Pagatavošana:


    1. Sagrieziet puravu balto un gaiši zaļo daļu gredzenos. Labi nomazgājiet, noteciniet un nosusiniet.
    2. Uzkarsējiet nedaudz olīveļļas nelielā pannā uz vidēji mazas uguns. Pievienojiet puravus, šķipsniņu sāls un vāriet, līdz tie ir mīksti, 5–8 minūtes. Nogaršojiet – puraviem jābūt nedaudz caurspīdīgiem un ne rūgtiem. Pievienojiet ķiplokus un vāriet vēl 30 sekundes. Noņemiet no uguns.

    3. Blenderī sajauciet puravu maisījumu ar cukini, kaņepju sēklām, citronu sulu, miso pastu, ūdeni un šķipsniņu piparu un sablendējiet līdz gludai masai. Pievienojiet baziliku un vēlreiz sablendējiet. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl citronu vai sāli. Pievienojiet vairāk ūdens, ja vēlaties šķidrāku konsistenci.

    4. Pagatavojiet ķiploku grauzdiņus: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 °C un izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru. Uz cepšanas pannas sajauciet grauzdiņus ar ķiploku un nedaudz olīveļļas. Cepiet, līdz tie kļūst kraukšķīgi, apmēram 8 minūtes. Pasniedziet zupu istabas temperatūrā vai nedaudz atdzesētu ar ķiploku grauzdiņiem un nedaudz olīveļļas.

    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties