Grilēts halloumi siers

    Grilēts halloumi siers ir lieliska uzkoda vai piedeva salātiem un sviestmaizēm!


    Sastāvdaļas:


    225 g halloumi siera, sagriezta 1 cm biezās šķēlēs
    2½ ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
    ½ tējkarotes kaltēta oregano
    1 citrons, pārgriezts uz pusēm
    1½ tējkarotes sasmalcināta svaiga timiāna
    Pasniegšanai: pitas maize (pēc izvēles)


    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē grilu līdz vidēji augstai temperatūrai (apmēram 200 grādi pēc Celsija). Pārliecinies, ka grils ir ĻOTI tīrs, pretējā gadījumā halloumi siers var piedegt.
    2. Mazā bļodā sajauc 1½ ēdamkarotes olīveļļas un oregano.
    3. Sagriez halloumi sieru 1 cm biezās šķēlēs.
    4. Apsmērē halloumi sieru no abām pusēm ar marinādi.
    5. Bagātīgi ieziež grilu ar eļļu. Grilē halloumi sieru 2 līdz 6 minūtes, vienu vai divas reizes apgriežot, līdz parādās grila pēdas. Novieto citronu ar griezuma pusi uz leju uz grila un grilē, līdz parādās grila pēdas. Ja vēlaties grilēt pitas maizi, apsmērējiet to ar olīveļļu un pēc tam grilējiet minūti vai divas no katras puses, līdz tā ir uzkarsusi.

    6. Pārlieciet grilēto halloumi sieru un citronu uz šķīvja. Apkaisiet sieru ar atlikušo 1/2 ēdamkaroti olīveļļas. Pārlejiet ar grilēto citronu. Apkaisiet ar timiānu. Pasniedziet sieru siltu ar pitas maizi, iejauktu salātos vai kā vien vēlaties.


    Porcijas: 12
    Recepte: wellplated.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties