Sastāvdaļas:
2 glāzes (225 g) mandeļu miltu
1/3 glāzes kļavu sīrupa vai jebkura cita šķidra saldinātāja
1/4 glāzes izkausētas un atdzesētas kokosriekstu eļļas (izmēriet izkausētās kokosriekstu eļļas tilpumu). Kokosriekstu eļļu var aizstāt ar izkausētu vegānu sviestu, olīveļļu vai avokado eļļu.
1/2 glāzes (90 g) svaigu melleņu
Papildu sastāvdaļas:
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarotes sāls
Sasmalcinātas mandeles
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepšanas pannu izklāj ar cepampapīru; viegli ieziež ar kokosriekstu eļļu. Noliek malā.
2. Lielā bļodā sajauc mandeļu miltus, kļavu sīrupu un izkausēto kokosriekstu eļļu. Pievieno vaniļas ekstraktu un sāli, ja izmanto.
3. Maisa ar gumijas lāpstiņu, līdz veidojas mīkla.
4. Uzmanīgi iemaisa svaigās mellenes (tās nesasmalcinot).
5. Sadala mīklu 8 bumbiņās; mīkla būs lipīga - iespējams, vēlēsities ieeļļot rokas.
6. Katru mīklas bumbiņu novietojiet uz sagatavotās cepšanas paplātes, atstājot starp tām 2–3 cm atstarpi. Viegli piespiediet virspusē, ja vēlaties, lai cepumi būtu plakani. Virsū pārkaisiet ar mandeļu skaidiņām un viegli piespiediet, lai tie labāk pieliptu. Šie cepumi cepšanas laikā daudz neizplešas, tāpēc forma, ko tiem piešķirat šajā posmā, pēc cepšanas paliks gandrīz nemainīga.
7. Cepiet cepumus 15–18 minūtes 180 °C temperatūrā (restēs cepeškrāsns vidū), līdz malas ir zeltaini brūnas.
8. Ļaujiet tiem atdzist uz cepšanas paplātes 15 minūtes, pēc tam pavelciet lāpstiņu zem katra cepuma un ļaujiet tiem atdzist uz restēm 1 stundu.
Iznākums: 8 cepumi
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties