Sastāvdaļas:
1 glāze auzu pārslu
1 ēdamkarote čia sēklu
1/3 glāzes universālo miltu (vai citu jūsu izvēlētu miltu)
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
1 tējkarote GARAM MASALA vai SAMBAR
Dārzeņiem:
1/2 glāzes sasmalcinātu papriku
1/2 glāzes smalki sagrieztu burkānu
1/4 glāzes sasmalcinātu sīpolu
1/2 glāzes sasmalcinātu tomātu
1/4 glāzes sasmalcināta koriandra
"Mitrās" sastāvdaļas:
1 ēdamkarote eļļas (ja neizmantojat eļļu, izlaidiet to un pievienojiet 1 ēdamkaroti TAHINI vai vegāna jogurta)
1 glāze karsta augu piena, ūdens vai buljona
pēc izvēles: 1-2 ēdamkarotes uztura rauga (vai vegāna siera)
Pagatavošana:
1. 20x25 cm vai līdzīga izmēra cepamtraukā (vai 23x23 cm) pievienojiet auzu pārslas, miltus, cepamo pulveri, čia sēklas, sāli un garšvielas un labi samaisiet. Pievienojiet visus dārzeņus un vēlreiz labi samaisiet.
2. Pēc tam pievienojiet eļļu un uzsildītu pienu un labi samaisiet. Izlīdziniet maisījumu ar lāpstiņu. Ļaujiet maisījumam nostāvēties 5–10 minūtes, kamēr cepeškrāsns uzkarst.
3. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C, pēc tam cepiet 35–45 minūtes (līdz virspuse ir sacietējusi un malas ir nedaudz apbrūnējušas).
4. Izņemiet cepamo trauku no cepeškrāsns un ļaujiet tam pilnībā atdzist pirms griešanas. To var pasniegt siltu vai aukstu, ar kečupu, čatniju (indiešu smēriņu), citronu sulu vai citām garšvielām (vai vispār bez piedevām).
5. Sagrieziet un ievietojiet ledusskapī hermētiskā traukā līdz 4 dienām (vai sasaldējiet līdz 2 mēnešiem). Atkārtoti uzsildiet cepeškrāsnī vai gaisa fritieri.
PIEZĪME. Lai iegūtu bagātīgāku versiju, sausajam maisījumam varat pievienot 1/4 tases mandeļu miltu vai sasmalcinātu riekstu. Varat pievienot arī 1 tasi EDAMAME pupiņu vai vārītu pupiņu olbaltumvielām bagātām brokastīm!
Vafeles pagatavošana: Pievienojiet vēl 1/3 tases miltu. Ļaujiet maisījumam nostāvēties 10 minūtes; Cep vafeļu pannā.
Iznākums: 3 porcijas
Recepte: veganricha.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties