Vegānu tako ar korejiešu Gočudžanga pastu – unikāla dažādu tekstūru un garšu kombinācija!
Sastāvdaļas:
Tofu pagatavošanai:
425 g īpaši stingra tofu, presēta ar svaru vismaz 15 minūtes
1½ ēdamkarotes sojas mērces (vai TAMARI mērces)
1-1½ ēdamkarotes pikantas GOCHUJANG pastas
1 ēdamkarote ingvera-ķiploku pastas (vai 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas + 1 cm ingvera gabaliņš, nomizots un sasmalcināts)
2 tējkarotes eļļas
1 tējkarote rīsu etiķa
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
1/2 tējkarotes melno piparu
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Mērces pagatavošanai:
1/3 glāzes vegāna jogurta vai majonēzes
1 ēdamkarote GOCHUJANG pastas
2 ēdamkarotes laima sulas (vai izmantojiet laima sulas un ābolu sidra etiķa maisījumu)
1/4 tējkarotes sāls
1/4 tējkarotes melno piparu
1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
Salātiem:
3 glāzes sasmalcinātu dārzeņu maisījumu: zaļie/sarkanie kāposti, burkāni, āboli (vai citi kraukšķīgi dārzeņi pēc jūsu izvēles)
Gochujang pastas-kļavu sīrupa mērcei (pēc izvēles):
1 tējkarote GOCHUJANG pastas
1 tējkarote kļavu sīrupa sīrups
1 ēdamkarote karsta ūdens
Citas sastāvdaļas:
6 mazas miltu tortiljas (bezglutēna, ja vēlaties)
Papildinājumi:
marinēti halapenjo pipari (jalapeno), koriandrs, lociņi
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 205°C. Piespied TOFU ar svaru un noliec malā. Pagatavo marinādi bļodā - sajauc visas TOFU sastāvdaļas, izņemot kukurūzas cieti. Labi samaisi. Sadrupini TOFU bļodā un labi samaisi, lai pārklātu ar marinādi. Sadrupini gabaliņos, kas nav lielāki par 1 cm (lai tie vēlāk labi apbrūnētu).
2. Apkaisi TOFU maisījumu ar kukurūzas cieti un labi samaisi. Izklāj TOFU uz cepšanas pannas, kas izklāta ar cepampapīru (labi izklāj, lai neveidotos lieli kunkuļi, jo tie neatdalīsies, kad sāks gatavoties).
3. Cep 25 minūtes vai ilgāk. Pēc 20 minūtēm pārvietojiet TOFU gabaliņus: pārvietojiet tos, kas atrodas centrā, uz malām (un otrādi), jo gabaliņi malās ātrāk apbrūnējas. Cepiet vēl 5 minūtes. Izņemiet no cepeškrāsns un nolieciet malā.
4. Tikmēr pagatavojiet salātus: bļodā sajauciet visas iepriekš uzskaitītās mērces sastāvdaļas. Nogaršojiet un pārbaudiet garšvielas. Pievienojiet vairāk jogurta (ja vēlaties krēmīgāku tekstūru) vai vairāk GOCHUJANG pastas (pikantākai tekstūrai). Atlieciet apmēram 2 ēdamkarotes mērces vēlākai lietošanai (tā būs nepieciešama, lai pārlietu tako). Pārējo sajauciet ar salātu maisījumu un nolieciet malā. Starp citu, GOCHUJANG pastu var izlaist un pagatavot parastus salātus!
5. Pēc tam pagatavojiet GOCHUJANG pastas-kļavu sīrupa mērci: sajauciet GOCHUJANG, kļavu sīrupu un karstu ūdeni. Labi samaisiet un nolieciet malā.
6. Uzsildiet tortiljas. Katrā tortiljā ievietojiet bagātīgu daudzumu salātu un virsū uzlieciet TOFU. Aplejiet ar atlikušo salātu mērci un GOCHUJANG pastas-kļavu sīrupa mērci (ja izmantojat). Varat pārkaisīt ar marinētiem halapenjo pipariem, koriandru vai sasmalcinātiem lociņiem un šķipsniņu sāls.
Rezultāts: 3 porcijas
Recepte: veganricha.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties