Klasiskais humuss
Jums vajadzēs:
450 g turku zirņu2 daiviņu ķiploka1 ēdamkarotes Tahini pastas1 citrona2 ēdamkarošu olīveļļas
Pagatavošana:
Pārskalot pa nakti mērcētus turku zirņus ar aukstu ūdeni un vārīt uz nelielas uguns, kamēr tie paliks mīksti. Izlejiet ūdeni un salieciet turku zirņus blenderī, ielejiet pāris karotes šķidruma, kas palīka pēc vārīšanas, pievienojiet ķiploka daiviņas, Tahini pastu, olīveļļu, citrona sulu un garšvielas. Visu sasmalciniet līdz viendabīgai masai. Var pasniegt ar maizi, krekeriem un svaigiem dārzeņiem. Ja vēlaties dažādot humusa garšu, varat pievienot sīpolus, saldo papriku vai saulē žāvētus tomātus. Uzglabājiet ledusskapī.
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties