Sastāvdaļas:
Tofu pagatavošana:
400 g stingra vai ļoti stingra TOFU, presēts ar svaru vismaz 15 minūtes, pēc tam sagriezts 1 cm biezos un 4 cm platos gabaliņos
1 tējk. Kašmiras čili pulvera
1/2 tējk. ķiploku pulvera
1/2 tējk. sāls
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
2 tējk. sinepju eļļas vai neitrālas cepamās eļļas
Mērcei:
2 tējk. eļļas
1½ glāzes (240 g) sasmalcinātu sarkano sīpolu
1/2 tējk. fenheļa sēklu
1/2 tējk. melno piparu graudu (maltu)
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1½ - 2 ēdamk. Kašmiras čili pulvera
1 melnais kardamons, nedaudz saspiests
2 daiviņas
1 kanēļa standziņa, 4-5 cm gara
Liela šķipsniņa asafoetidas, pazīstama arī kā "Hing" (pēc izvēles)
1/4 tējkarotes kurkumas
1/2 tējkarotes malta ingvera
1/2 tējkarotes malta kumina
1/2 tējkarotes sāls
110 g tomātu biezeņa, negaršota tomātu mērce vai svaigi saspiesti tomāti
Pasniegšanai:
koriandrs, citronu sula
vegāns jogurts vai krējumu
Pagatavošana:
1. Piespiediet TOFU ar svaru, pēc tam sagrieziet to 4x5 cm biezos taisnstūrveida gabalos (apmēram 1 cm biezumā). Vai arī varat vienkārši saplēst TOFU, lai tekstūra vairāk līdzinātos vistas gaļai (tādā veidā TOFU uzsūks vairāk garšas).
2. Seklā bļodā pievienojiet Kašmiras čili pulveri, ķiploku pulveri, sāli un kukurūzas cieti. Labi samaisiet. Pievienojiet bļodā pusi no atlikušajiem TOFU gabaliņiem un samaisiet, lai tie pārklātos. Izņemiet gabaliņus, pēc tam pievienojiet iepriekš atlikto TOFU un vēlreiz samaisiet. Ja TOFU saplēsāt, nevis sagriezāt parastos taisnstūros, pievienojiet visus gabaliņus uzreiz un labi samaisiet. Nolieciet malā.
3. Uzkarsējiet lielu pannu uz vidēji lielas uguns. Pievienojiet eļļu un, kad tā ir karsta, pievienojiet TOFU. Vienmērīgi izklājiet un cepiet, netraucējot, 2-3 minūtes (līdz apakša ir zeltaini brūna). Apgrieziet un cepiet otru pusi, līdz tā ir skaisti brūna. Izņemiet no pannas un nolieciet malā.
4. Pagatavojiet mērci: Tajā pašā pannā pievienojiet 1 tējkaroti eļļas (uz vidēji lielas uguns). Pievienojiet sīpolu, fenheļa sēklas, melnos piparus un 1/8 tējkarotes sāls. Maisiet un vāriet, līdz sīpoli ir zeltaini brūni. Šeit mēs izmantojam veselas garšvielas, jo vēlāk sīpolu maisījumu sasmalcināsim gludā pastā. Ja nevēlaties malt sīpolu maisījumu, izmantojiet maltas fenheļa sēklas un maltus melnos piparus.
5. Pievienojiet nedaudz ūdens, lai sīpols vienmērīgi izceptos. Tikai nepievienojiet pārāk daudz, jo mēs vēlamies, lai sīpols būtu zeltaini brūns (labāk nedaudz sauss nekā mīksts). Tradicionāli šajā receptē tiek izmantoti cepti sīpoli, bet šoreiz mēs tos apcepsim līdz zeltaini brūnai krāsai.
6. Sīpolu cepšanas vidū pievienojiet ķiploku un turpiniet cept. Kad sīpols ir zeltaini brūns, ievietojiet to blenderī. Pievienojiet 1½ līdz 2 ēdamkarotes Kašmiras čili pulvera un 1 glāzi ūdens, pēc tam sablendējiet maisījumu līdz gludai masai. Jums var būt nepieciešams sablendēt minūti, pēc tam ļaujiet tam nostāvēties 2–3 minūtes un vēlreiz sablendējiet 30 sekundes. Ja maisījums ir pārāk biezs, pievienojiet vairāk ūdens, lai to sajauktu vienmērīgi.
7. Tajā pašā pannā uz vidējas uguns uzkarsējiet tējkaroti eļļas. Pievienojiet melno kardamonu, krustnagliņas un kanēļa standziņu un apcepiet dažas sekundes. Pēc tam pievienojiet asafoetidu (ja izmantojat), apcepiet 2 sekundes; pievienojiet biezeņa sīpolu maisījumu, tomātu pastu, visas maltās garšvielas un atlikušo sāli. Samaisiet.
8. Noskalojiet blenderi ar 1/2 tases ūdens un ielejiet to pannā. Pēc tam pievienojiet apceptās TOFU šķēles, samaziniet siltumu līdz minimumam, pārklājiet un vāriet uz lēnas uguns 20–30 minūtes. Mērcei vajadzētu lēnām vārīties uz lēnas uguns, lai atbrīvotu visas garšas. Tā nedaudz sabiezēs, un virspusē parādīsies sarkans eļļas spīdums. Pat ja tā nenotiks, krāsa kļūs tumšāka un ēdiens sāks bagātīgi smaržot.
9. Pēc 20–25 minūtēm nogaršojiet un pārbaudiet sāls un garšvielu klātbūtni. Ja vēlaties, pievienojiet nedaudz cukura vai citrona sulas. Ļaujiet vārīties vēl dažas minūtes, pēc tam izslēdziet siltumu. Varat dekorēt ar koriandru un vegānu jogurtu. Pasniedziet ar rīsiem, Bolīvijas polandu, naan maizi, ierauga maizi vai grilētiem dārzeņiem. Vai arī varat pagatavot pitas maizītes ar sautētu TOFU, kraukšķīgiem dārzeņiem un marinētiem sīpoliem.
Rezultāts: 3 porcijas
Recepte: veganricha.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties