Turku jogurta dzēriens ("ayran")

    Šis ir putojošs auksts jogurta dzēriens.

    Ja jums nav "bārmeņa" šeikera, līdzīgu rezultātu varat panākt, ielejot jogurta dzērienu starp divām ļoti lielām glāzēm vai krūkām. Lejiet no augstas vietas, lai iegūtu pēc iespējas vairāk gaisa – vislabāk to darīt virs izlietnes!

    Sastāvdaļas:


    1/2 glāzes nesaldināta jogurta (pilnpiens)
    3/4 glāzes auksta ūdens
    Sāls
    Pasniegšanai: kaltētas vai svaigas piparmētras (pēc izvēles)

    Pagatavošana:


    1. Pievienojiet jogurtu, ūdeni un sāli (pēc garšas) "bārmeņa" šeikerī. Sajauciet ar dakšiņu vai karoti.

    2. Cieši aizveriet šeikeru. Enerģiski kratiet apmēram 10 sekundes.

    3. Uzmanīgi atveriet augšējo daļu (varbūt būs jāpiesit pa sāniem ar plaukstu). Pievienojiet sauju ledus, cieši aizveriet un vēlreiz enerģiski kratiet – dzērienam jābūt putojošam.

    4. Vēlreiz atveriet blendera augšējo daļu, ielejiet glāzē, dekorējiet ar kaltētām vai svaigām piparmētrām un pasniedziet.


    PIEZĪME. Grieķu jogurts ir biezāks nekā turku jogurts. Ja izmantojat grieķu jogurtu, pievienojiet vēl vienu vai divas šļakatas ūdens. Vispirms ļoti labi sakuļiet ūdeni un jogurtu ar dakšiņu, pēc tam ļoti enerģiski sakuļiet ar blenderi.

    Rezultāts: 1 porcija
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties