Izmēģiniet šos austrumnieciskos salātus ar īpaši smalku bulguru, pētersīļiem, piparmētru un dārzeņiem!
Sastāvdaļas:
1/2 tase īpaši smalka bulgura
4 stingri tomāti, ļoti smalki sagriezti
1 garš gurķis, ļoti smalki sagriezts
2 buntītes pētersīļu, bez kātiem, nomazgāti un labi notecināti, ļoti smalki sagriezti
12-15 svaigas piparmētru lapas, bez kātiem, nomazgātas, labi notecinātas, ļoti smalki sagrieztas
Sīpolu lapas, ļoti smalki sagrieztas
Sāls
3-4 ēdamkarotes laima vai citrona sulas
3-4 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas
Pasniegšanai: romiešu salātu lapas (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Nomazgājiet bulguru un iemērciet ūdenī 5-7 minūtes. Labi noteciniet - ar rokām izspiediet bulgura kviešus, lai noņemtu lieko ūdeni. Nolieciet malā.
2. Ļoti smalki sasmalciniet iepriekš minētos dārzeņus, garšaugus un lociņus. Noteikti ievietojiet tomātus caurdurī, lai notecinātu lieko sulu.
3. Ievietojiet sasmalcinātos dārzeņus, garšaugus un lociņus bļodā. Pievienojiet bulguru un pievienojiet sāli. Viegli samaisiet.
4. Pievienojiet laima sulu un olīveļļu. Vēlreiz samaisiet.
5. Pārklājiet salātus un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam pārlieciet uz servēšanas šķīvja. Varat pasniegt ar pitas maizi, romiešu salātiem, humusu, baklažānu mērci utt.
Sanāk: 6–8 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties