Sastāvdaļas:
Gaļas bumbiņām:
450 g liesas maltas vistas gaļas (vai maltas tītara gaļas)
1 ola
1/2 glāze PANKO rīvmaizes
2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
1 halapenjo pipars, smalki sagriezts (ieskaitot sēklas)
1/4 glāze smalki sagriezta koriandra
1/4 glāze smalki sagriezta bazilika
1/4 glāze smalki sagrieztu lociņu
1/2 tējkarote maltas kurkumas
1/2 tējkarote dzeltenā karija pulvera
1/2 tējkarote ķimeņu
3/4 tējkarote sāls
Dārzeņiem un kokosriekstu rīsiem:
1 ēdamkarote tīras kokosriekstu eļļas
3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera
1/4 glāze smalki sagrieztu lociņu
2 vidēja lieluma burkāni, sagriezti šķēlītēs
340 g zaļo pupiņu, nogriezti gali un sagriezti apmēram 5 cm garos gabaliņos
1 bundža (400 g) kokosriekstu piena
1/3 glāze ūdens
1/2 tējkarote sāls (un vēl pēc garšas)
1 glāze balto rīsu JASMĪNS
1 liela sarkana paprika, plāni sagriezta
Dzeltenā kokosriekstu karija mērcei:
1/3 glāze kokosriekstu piena
1/4 glāze TAHINI (sezama pasta)
1 ķiploka daiviņa, sarīvēta
1-2 tējkarotes tīra kļavu sīrupa (saldināšanai)
1 tējkarote dzeltenā karija pulvera
1/2 ēdamkarotes svaigi rīvēta ingvera
1/2 tējkarotes malta kurkuma
1/4 tējkarotes sarkano kajēnas piparu
1/2 tējkarotes sāls
Svaigi malti melnie pipari
Dekorēšanai:
Laima šķēles
1/4 glāzes sasmalcināta koriandra
1/4 glāzes smalki sagriezta bazilika
1/4 glāzes sasmalcinātu lociņu
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Izklāj lielu cepšanas pannu ar cepampapīru.
2. Lielā bļodā sajauc visas kotlešu sastāvdaļas: maltu tītara (vai vistas) gaļu, olu, rīvmaizi, ķiploku, halapenjo piparus, koriandru, baziliku, lociņus, maltu kurkumu, dzelteno karija pulveri, ķimenes un sāli. Ar tīrām rokām iemaisa tītara gaļu. Kotlešu veidošanai izmanto cepumu kausiņu (vai vienkārši rokas). Veido bumbiņas un liec tās uz sagatavotās cepšanas pannas, atstājot tās 5 cm attālumā vienu no otras. Jums vajadzētu pagatavot apmēram 14–16 kotletes.
3. Cepiet 15–20 minūtes (līdz gatavas un gaļas termometrs rāda 165 grādus pēc Fārenheita). Nolieciet malā.
4. Pagatavojiet rīsus: Lielā, dziļā pannā ielejiet kokosriekstu eļļu un uzlieciet uz vidēji lielas uguns. Kad eļļa ir karsta, pievienojiet ķiploku, ingveru, sasmalcinātus burkānus un zaļās pupiņas. Apcepiet 2 minūtes, pēc tam pievienojiet kokosriekstu pienu, ūdeni un sāli. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un pievienojiet rīsus. Nekavējoties pārklājiet katlu ar vāku, samaziniet siltumu līdz minimumam un vāriet 15–20 minūtes.
5. Kad rīsi ir gatavi, uzirdiniet tos ar dakšiņu, pēc tam uzmanīgi iemaisiet sarkano papriku. Vēlreiz pārklājiet, izslēdziet siltumu un ļaujiet rīsiem tvaicēties vēl 5 minūtes. Nogaršojiet un, ja vēlaties, pievienojiet vairāk sāls.
6. Vidēja lieluma bļodā sakuļiet visas iepriekš uzskaitītās karija mērces sastāvdaļas, līdz masa ir gluda. 7. Pasniegšanai: Sadaliet rīsus un dārzeņus bļodiņās, tad virsū uzlieciet kotletes un pārlejiet ar karija mērci. Pabeidziet ar svaigi spiestu laima sulu; dekorējiet ar svaigu koriandru, svaigu baziliku un lociņiem.
PIEZĪME. Lai pagatavotu versiju bez glutēna, vienkārši izmantojiet bezglutēna rīvmaizi (vai 2–3 ēdamkarotes kokosriekstu miltu).
Rezultāts: 4 porcijas
Recepte: ambitionkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties