Zemeņu kompots/mērce

    Zemeņu kompotu var atstāt gabaliņos vai arī sablendēt, lai pagatavotu gardu zemeņu mērci – lielisku piedevu pankūkām, siera kūkām un daudziem citiem desertiem!

    Sastāvdaļas:


    450 g zemeņu (var izmantot svaigas vai saldētas zemenes; ja izmanto saldētas ogas, samazini ūdens daudzumu vai izlaid to pavisam; starp citu, daļu zemeņu var aizstāt ar citām ogām pēc savas izvēles, piemēram, upenēm, mellenēm utt.)
    60 ml (1/4 glāzes) ūdens
    2 ēdamkarotes citrona vai laima sulas
    2-4 ēdamkarotes saldinātāja pēc savas izvēles (derēs jebkurš granulēts vai šķidrs saldinātājs; ja neizmanto cukuru, derēs kļavu sīrups, brūno rīsu sīrups, dateļu sīrups, eritritols utt.)
    1/2 ēdamkarotes kukurūzas cietes (tas sabiezina kompotu; kukurūzas cietes vietā var izmantot arrowroot pulveri, tapiokas miltus/cieti vai kartupeļu cieti; ja nev vēlaties izmantot cieti, vienkārši nepievienojiet ūdeni vai vāriet kompotu ilgāk - līdz tas pats sabiezē)

    Papildu sastāvdaļas (pēc izvēles):
    1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
    1/2 tējkarotes citrona miziņas


    Pagatavošana:


    1. Nomazgājiet un sasmalciniet zemenes. Atkarībā no to lieluma, tos var sagriezt ceturtdaļās vai mazākos gabaliņos.

    2. Visas sastāvdaļas ievieto vidēja izmēra katliņā un maisa, līdz kukurūzas ciete izšķīst un nav kunkuļu. Kad ciete ir izšķīdusi, samazini siltumu un uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Vāri uz mazas vai vidējas uguns apmēram 6–8 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl saldinātāju vai citrona sulu.

    3. Ļauj kompotam pilnībā atdzist (tas vēl vairāk sabiezēs) un ielej tīrās stikla burkās. To var sablendēt ar blenderi – iegūsi zemeņu mērci! Uzglabā ledusskapī līdz 10 dienām.

    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties