Itāļu salāti no svaigiem tomātiem, gurķiem un kraukšķīgas maizes ("panzanella")

    Sastāvdaļas:


    225 g ierauga vai čabatas maizes, sagrieztas 2–3 cm lielos kubiņos
    1 ēdamkarote augstākā labuma olīveļļas
    1/2 glāze plāni sagriezta sarkanā sīpola
    700 g tomātu, sagriezti šķēlītēs (vai pārgriezti uz pusēm)
    1/2 gurķa, sagriezti pusmēnešos
    170 g svaigas mocarellas, saplēstas (pēc izvēles)
    1 glāze svaigu bazilika lapu, saplēstas (un vēl nedaudz dekorēšanai)
    Jūras sāls

    Mērcei:
    1/4 glāze augstākā labuma olīveļļas
    3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
    3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1/2 tējkarotes Dižonas sinepju
    1/2 tējkarotes jūras sāls
    Svaigi malti melnie pipari

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C un izklāj cepšanas pannu ar cepampapīru. Novieto maizi uz cepšanas pannas, apslaki ar olīveļļu un apkaisi ar sāli. Apmaisi, lai pārklātu, tad vienmērīgi izklāj pa pannu. Cep 7–10 minūtes (līdz malas ir kraukšķīgas).
    2. Pagatavojiet mērci: Lielā bļodā sajauciet olīveļļu, etiķi, ķiploku, sinepes, sāli un dažas šķipsniņas piparu.

    3. Pievienojiet mērces bļodā sīpolu, tomātus, gurķi un maizi un samaisiet, lai pārklātu. Pievienojiet sieru (ja izmantojat) un baziliku un viegli samaisiet. Pievienojiet garšvielas pēc garšas; pasniedzot, dekorējiet ar svaigu baziliku.

    Rezultāts: 6 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties