Sastāvdaļas:
225 g ierauga vai čabatas maizes, sagrieztas 2–3 cm lielos kubiņos
1 ēdamkarote augstākā labuma olīveļļas
1/2 glāze plāni sagriezta sarkanā sīpola
700 g tomātu, sagriezti šķēlītēs (vai pārgriezti uz pusēm)
1/2 gurķa, sagriezti pusmēnešos
170 g svaigas mocarellas, saplēstas (pēc izvēles)
1 glāze svaigu bazilika lapu, saplēstas (un vēl nedaudz dekorēšanai)
Jūras sāls
Mērcei:
1/4 glāze augstākā labuma olīveļļas
3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1/2 tējkarotes Dižonas sinepju
1/2 tējkarotes jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C un izklāj cepšanas pannu ar cepampapīru. Novieto maizi uz cepšanas pannas, apslaki ar olīveļļu un apkaisi ar sāli. Apmaisi, lai pārklātu, tad vienmērīgi izklāj pa pannu. Cep 7–10 minūtes (līdz malas ir kraukšķīgas).
2. Pagatavojiet mērci: Lielā bļodā sajauciet olīveļļu, etiķi, ķiploku, sinepes, sāli un dažas šķipsniņas piparu.
3. Pievienojiet mērces bļodā sīpolu, tomātus, gurķi un maizi un samaisiet, lai pārklātu. Pievienojiet sieru (ja izmantojat) un baziliku un viegli samaisiet. Pievienojiet garšvielas pēc garšas; pasniedzot, dekorējiet ar svaigu baziliku.
Rezultāts: 6 porcijas
Recepte: loveandlemons.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties