Aukstā spāņu tomātu zupa (gaspačo)

    130

    Šī viegli pagatavojamā aukstā tomātu zupa ir lieliska izvēle siltās vasaras dienās!


    Sastāvdaļas:


    1 gurķis
    1 kg gatavu tomātu, sasmalcinātu
    Puse sarkanās paprikas, bez kāta un sēklām
    1/4 maza sarkanā sīpola, nomazgāta
    2 ķiploka daiviņas
    1/4 glāzes sasmalcināta svaiga koriandra (un vēl nedaudz pasniegšanai)
    3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
    1/2 glāzes extra virgin olīveļļas (un vēl nedaudz apliešanai)
    1¼ tējkarotes jūras sāls
    1/4 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
    Ķirštomāti pasniegšanai
    Svaigi garšaugi pasniegšanai

    Pagatavošana:


    1. Smalki sakapājiet ceturto daļu gurķa un nolieciet malā - tas jums vēlāk būs nepieciešams.
    2. Nomizojiet atlikušo gurķi, sagrieziet gabaliņos un ievietojiet blenderī. Pievienojiet arī tomātus, papriku, sīpolu, ķiploku, koriandru, etiķi, olīveļļu, sāli un piparus. Sablendējiet līdz gludai masai. Pievienojiet garšvielas (pēc garšas) un atdzesējiet ledusskapī vismaz 2 stundas.
    3. Pirms pasniegšanas zupu dekorējiet ar iepriekš rezervētajiem sagrieztajiem gurķiem, ķiršu tomātiem, svaigiem garšaugiem, nedaudz olīveļļas un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

    Sanāk: 4–6 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties