Vegānu citronu siera kūkas batoniņi (bez glutēna)

    Maisījumu var ieliet apaļā kūkas formā vai izmantot kvadrātveida formu un sagriezt kūku vēlamā izmēra batoniņos!

    Sastāvdaļas:


    Pamatne:
    90 g (1 glāze) auzu pārslu (bezglutēna, ja nepieciešams)
    65 g (1/2 glāze) nesaldināta kokosrieksta skaidiņu
    1 šķipsniņa sāls
    100 g (1/2 glāze) mīkstu dateļu bez kauliņiem
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    40 ml (3 ēdamkarotes) augu piena (piemēram, kokosriekstu)

    Pildījums:
    350 g stingra, zīdaina tofu, nokāš
    120 ml (1/2 glāze) svaigas citrona sulas
    Viena citrona miziņa
    90 g (1/2 glāze) ksilīta vai cukura
    42 g (3 ēdamkarotes) kokosriekstu eļļas
    2 ēdamkarotes kukurūzas cietes vai arrowroot pulvera
    2 ēdamkarotes ksilīta pulvera vai pūdercukura (apkaisīšanai)
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    1 šķipsniņa kurkumas – krāsai (pēc izvēles)


    Pagatavošana:


    1. Pagatavojiet pīrāga pamatni: Blenderī vai virtuves kombainā sablendējiet nesaldinātu kokosriekstu, auzu pārslas un sāli.
    2. Pievienojiet dateles, vaniļas ekstraktu un augu pienu un vēlreiz sablendējiet, līdz iegūstat drupanu maisījumu, kas turas kopā, kad... saspiests starp pirkstiem – ja tas nav pietiekami lipīgs, pievienojiet vēl dateļus vai nedaudz piena.
    3. Iespiediet maisījumu ieziestā 18 vai 20 cm kvadrātveida cepšanas formā (vai 20 cm apaļā cepšanas formā), izlīdzinot to ar krūzes dibenu.
    4. Pagatavojiet pildījumu: Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190°C. Pa to laiku samaisiet iepriekš minētās pildījuma sastāvdaļas līdz gludai masai.
    5. Lejiet pīrāga pildījumu uz pīrāga pamatnes, kas izklāta cepšanas formā.
    6. Cepiet 35–40 minūtes. Ļaujiet nedaudz atdzist, pirms pārvietojat kūku uz ledusskapi vēl uz divām stundām (vai 40–60 minūtēm saldētavā), līdz tā sacietē.
    7. Izņemiet no cepšanas formas, sagrieziet vēlamā izmēra gabaliņos un apkaisiet ar pūdercukuru (vai ksilitolu).


    PIEZĪME. Rīvēta nesaldināta kokosrieksta vietā varat izmantot 65 gramus riekstu pēc savas izvēles

    .
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties