Šos vieglos vasaras salātus iesakām pasniegt aukstus – pirms pasniegšanas apmēram 30 minūtes atdzesējiet ledusskapī.
Sastāvdaļas:
2 tases smalka bulgura
2 tases verdoša ūdens (un vēl, ja nepieciešams)
3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas (un vēl apliešanai)
1/4 tases tomātu pastas
3 ēdamkarotes turku sarkano piparu pastas
1 tējkarote sarkano piparu pārslu
1/2 tējkarotes malta kumina
Sāls
2 ēdamkarotes granātābolu melases
Puse citrona, izspiesta sula
Sīpolu lapas
3 gatavi, bet stingri tomāti
1 tase sasmalcinātu svaigu pētersīļu (un vēl pasniegšanai)
Pagatavošana:
1. Ievietojiet bulguru bļodā, pārlejiet apmēram 1 glāzi verdoša ūdens un samaisiet. Bulguram vajadzētu nekavējoties uzsūkt ūdeni. Pārlejiet atlikušo ūdeni, lai pārklātu bulguru. Pārklājiet bļodu un nolieciet malā, lai bulgurs mīkstinātu un uzsūktu visu ūdeni (apmēram 15 minūtes).
2. Nelielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu ar tomātu pastu, turku paprikas pastu, sarkano piparu pārslām, ķimenēm un dāsnu šķipsniņu sāls. Maisa, līdz pastas ir izkusušas un sajaucas.
3. Pārlej pastas maisījumu pāri bulguram. Pievieno granātābolu melasi, citronu sulu un olīveļļu. Kārtīgi samaisa, līdz bulgurs ir pilnībā pārklāts ar pastu.
4. Noliek bulguru malā ledusskapī, kamēr sasmalcina pārējās sastāvdaļas.
5. Smalki sakapā lociņus. Sagriez tomātus kubiņos — ja tie ir pārāk mīksti vai ūdeņaini, vari tos pārgriezt uz pusēm un pirms sasmalcināšanas izspiest sēklas virs izlietnes.
6. Kad bulgurs ir pilnībā atdzisis, iemaisi sakapātos lociņus, tomātus un pētersīļus. Nogaršo un pievieno vēl pētersīļus un garšvielas pēc savas patikas. Var pasniegt ar salātu lapām.
Porcijas: 6
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties