Sastāvdaļas:
Feta un jogurta mērcei:
1/2 glāze parasta grieķu jogurta
1/2 glāze sadrupināta fetas siera
1 ēdamkarote olīveļļas
2 tējkarotes citrona sulas
1 tējkarote citrona miziņas
1/4 tējkarotes ķiploku pulvera
Sāls un melnie pipari (pēc garšas)
1-3 tējkarotes ūdens (lai atšķaidītu mērci, lai varētu to uzsmērēt uz kotletēm)
Kotletēm:
450 g liesas maltas vistas vai tītara gaļas
1 ola
1/2 glāze rīvmaizes
1/4 glāze smalki sagriezta sarkanā sīpola
3 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas (vai 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera)
3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
3 ēdamkarotes sasmalcinātu svaigu piparmētru
1/2 tējkarotes kaltēta oregano
3/4 tējkarotes sāls
Svaigi malti melnie pipari
Dārzeņiem:
1 sarkana paprika, sagriezta šķēlītēs
1 oranža paprika, sagriezta šķēlītēs
1 sarkans sīpols, sagriezts šķēlītēs
1 ēdamkarote olīveļļas
Sāls un pipari
Dekorēšanai:
1 ⅓ glāze orzo makaronu (230 g) - makaronus var aizstāt ar kvinoja, rīsi, kuskus
1 tējkarote citrona miziņas
Pus citrona sula (apmēram 2 ēdamkarotes svaigas citrona sulas)
1–2 ēdamkarotes sviesta (vai olīveļļas)
Sāls un pipari (pēc garšas)
Pēc izvēles: 1/2 tase sagrieztu KALAMATA olīvu bez kauliņiem
Pasniegšanai:
Svaiga piparmētra un pētersīļi
Pitas maize (pēc izvēles)
Pagatavošana:
1. Vispirms pagatavojiet fetas-jogurta mērci: virtuves kombainā vai blenderī sajauciet jogurtu, fetas sieru, olīveļļu, citrona miziņu, citrona sulu un ķiploku pulveri. Sablendējiet līdz gludai masai, ja nepieciešams, nokasot bļodas malas. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un vēlreiz sablendējiet. Ja maisījums nav pietiekami šķidrs, pievienojiet 1–3 tējkarotes ūdens. Nolieciet malā.
2. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Cepšanas pannu izklājiet ar cepampapīru. 3. Lielā bļodā sajauciet malto vistu vai tītaru, olu, rīvmaizi, sagrieztu sarkano sīpolu, ķiploku, pētersīļus, piparmētru, oregano, sāli un piparus; Ar tīrām rokām izveidojiet 16 golfa bumbiņas lieluma kotletes (padoms: sagatavojiet nelielu bļodu ar ūdeni, kurā iemērkt rokas pirms katras kotletes veidošanas. Tas ievērojami atvieglos procesu!). Nolieciet kotletes malā.
4. Vidēja lieluma bļodā sajauciet papriku un sīpolus, apslakiet ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un svaigi maltu sāli un pipariem. Samaisiet, pēc tam pārlieciet dārzeņus uz sagatavotās cepšanas paplātes un vienmērīgi izklājiet. Sakārtojiet kotletes starp dārzeņiem. Cepiet 17 līdz 23 minūtes (vai līdz gaļas termometrs rāda 165 grādus pēc Fārenheita).
5. Kamēr kotletes cepas, varat pagatavot orzo makaronus: Vispirms pagatavojiet orzo saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Kad tas ir al dente (vēl stingrs, bet gatavs), nolejiet makaronus un ievietojiet tos atpakaļ katlā. Tad iemaisiet citrona miziņu, citrona sulu, sviestu (vai olīveļļu) un pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Visbeidzot iemaisiet KALAMATA olīvas.
6. Pasniegšanai: Izvietojiet orzo makaronus uz šķīvjiem vai bļodām, tad virsū uzlieciet gaļas bumbiņas (4 vienai personai) un papriku un sīpolu maisījumu. Aplejiet ar fetas-jogurta mērci un dekorējiet ar svaigi saplēstu piparmētru un pētersīļiem. Varat pievienot arī svaigus pitas maizes trijstūrus vai pitas čipsus! Ļoti garšīgi!
PIEZĪME. Lieliski derēs arī mājās gatavota tzatziki mērce.
Rīvmaizes vietā varat izmantot 2–3 ēdamkarotes kokosriekstu miltu (kā bezglutēna saistvielu).
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: ambitionalkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties