Sastāvdaļas:
Ķiploku jogurtam ar garšaugiem:
2 glāzes parasta grieķu jogurta, pilnpiens
3 ēdamkarotes svaigi sasmalcinātu diļļu
3 ēdamkarotes svaigi sasmalcinātu pētersīļu
2 mazas (vai 1 liela) ķiploka daiviņas, sarīvētas
Viena maza citrona miziņa
1 ēdamkarote svaigas citrona sulas
1/2 tējkarotes sāls
Tomātu un gurķu salātiem:
2 gurķi, sagriezti četrās daļās
1 glāze ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
1 šalotes sīpols, plāni sagriezts
1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
1 ēdamkarote svaigi sasmalcinātu diļļu un/vai pētersīļu
1/4 tējkarotes sāls
Olām un turku zirņiem:
4–6 olas
3 ēdamkarotes sālīta sviesta
1 bundža (400 g) turku zirņu, notecinātu un noskalotu caurdurī
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
1 tējkarote ķimeņu
1 tējkarote paprikas
Pēc izvēles: 1/2 tējkarotes sarkano čili pārslu
1/4 tējkarotes sāls
Pasniegšanai:
Svaigi sasmalcinātas dilles un pētersīļi
Silta pitas maize
Pagatavošana:
1. Pagatavojiet garšaugu un ķiploku jogurtu: Vidēja lieluma bļodā sajauciet grieķu jogurtu, dilles, pētersīļus, ķiploku, citrona miziņu (un sulu) un sāli. Labi samaisiet. Pārklājiet un atdzesējiet.
2. Pagatavojiet tomātu un gurķu salātus: Vidēja lieluma bļodā sajauciet tomātus, gurķus, sarkanvīna etiķi, garšaugus un sāli. Labi samaisiet un nolieciet malā.
3. Vāriet olas: Uzkarsējiet vidēja lieluma katlā ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai (bet ne verdošu). Kad ūdens vārās, uzmanīgi ievietojiet olas caurdurī, pārliecinoties, ka tās ir pilnībā iegremdētas. Vāriet bez vāka tieši 7 minūtes. Kamēr olas vārās, piepildiet lielu bļodu ar ledu un aukstu ūdeni. Ievietojiet cieti vārītas olas bļodā ar ledusaukstu ūdeni un iestatiet taimeri tieši uz 2 minūtēm. Pēc divām minūtēm izņemiet olas no ūdens, viegli uzsitiet tām pret cietu virsmu un uzmanīgi noņemiet čaumalas. Nomizotās olas pagaidām nolieciet malā.
4. Sagatavojiet turku zirņus: Uzlieciet nepiedegošu pannu uz vidējas uguns. Pievienojiet sālītu sviestu un, kad tas ir pilnībā izkusis, pievienojiet turku zirņus, ķiplokus, ķimenes, papriku, sarkanās čili pārslas (ja izmantojat) un sāli. Gatavojiet, ik pa laikam apmaisot, līdz turku zirņi ir uzsiluši un smaržīgi (apmēram 3 minūtes). Noņemiet no uguns.
5. Pasniegšanai: Izklājiet ķiploku un garšaugu jogurtu uz liela šķīvja. Virsū uzlieciet turku zirņus, pēc tam tomātu un gurķu salātus. Pārgrieziet cieti vārītas olas uz pusēm un uzlieciet tās virsū (ar dzeltenumu uz augšu). Apkaisiet ar svaigiem, sasmalcinātiem garšaugiem. Pasniedziet ar siltu pitas maizi vai krekeriem. Ļoti garšīgi!
Rezultāts: 4 porcijas
Recepte: ambitionkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties