Vegānu baklažānu kotletes

    100

    Šīs vegānās kotletes iesakām pasniegt ar marinādes tomātu mērci (vai mērci, piemēram, Tzatziki).

    Sastāvdaļas:


    1 ½ glāzes rīvmaizes
    1/2 glāze extra virgin olīveļļas (plus 2 papildu ēdamkarotes)
    3 ēdamkarotes saspaidītu burkānu vai saldo kartupeļu (vai 1 ola nevegāniskai versijai)
    Sāls
    1 baklažāns
    2/3 glāzes vārītu lēcu (piemēram, zaļo lēcu)
    2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1/4 glāzes sasmalcināta bazilika
    1/4 glāzes sasmalcinātu pētersīļu
    1/3 glāzes uztura rauga (vai turku zirņu miltu)
    1/2 tējkarotes maltu melno piparu
    1/4 tējkarotes sasmalcinātu sarkano piparu pārslu
    1 glāze vīnogu kauliņu eļļas (cepšanai)

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C (režģis cepeškrāsns vidū).
    2. Ieber rīvmaizi vidēja lieluma bļodā un samaisa ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas un 1/4 tējkarotes sāls. Izvieto uz cepšanas paplātes un vienmērīgi izklāj. Cep apmēram 10 minūtes; pusceļā apmaisa. Pēc tam pārliek uz liela šķīvja un noliek malā. 3. Palieliniet cepeškrāsns temperatūru līdz 190 °C (375 °F).
    4. Izklājiet cepšanas pannu ar alumīnija foliju un uzlieciet baklažānu virsū. Saduriet ar dakšiņu 3–4 reizes un cepiet, līdz nazis, kas iedurts centrā, iznāk tīrs (apmēram 40–50 minūtes). Baklažānam jābūt pilnīgi mīkstam. Izņemiet no cepeškrāsns un ar šķērēm izveidojiet X formas iegriezumu baklažāna apakšā. Pārlieciet caurdurī, ievietojiet izlietnē, noteciniet ūdeni un ļaujiet atdzist 20 minūtes.
    5. Novietojiet baklažānu uz griešanas dēļa, pārgrieziet gareniski, izņemiet mīkstumu un ievietojiet virtuves kombaina bļodā. Pievienojiet arī saspaidītu burkānu/saldo kartupeli (vai olu), lēcas, ķiplokus, baziliku, pētersīļus, uztura raugu (vai turku zirņu miltus) un ¾ tējkarotes sāls, melno piparu un sasmalcinātu sarkano piparu pārslu. Apstrādājiet 12 reizes pa vienai sekundei katru, lai sajauktos. Pievienojiet rīvmaizi un pulsējiet, līdz viss ir sajaucies.
    6. Ievietojiet maisījumu vidēja lieluma bļodā, pārklājiet ar pārtikas plēvi un ievietojiet ledusskapī uz 20 minūtēm (vai nakti).
    7. No baklažānu maisījuma izveidojiet golfa bumbiņas lieluma bumbiņas un izrullējiet tās, līdz tās ir skaisti apaļas.
    8. Lielā pannā ar biezu dibenu uz vidēji lielas uguns uzkarsējiet vīnogu kauliņu eļļu un atlikušo 1/2 tases olīveļļas (2 minūtes).
    9. Ievietojiet kotletes karstajā eļļā, uzmanīgi, lai panna nepārpildītos. Cepiet partijās, apbrūninot no visām pusēm (3–5 minūtes katra porcija).
    10. Pārvietojiet kotletes uz ar papīra dvieli izklāta šķīvja un nekavējoties pasniedziet.


    Sanāk: 16–20 kotletes
    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties