Sezama pasta (tahini) halva (6 variācijas)

    205

    Izbaudiet šo gardu desertu ar tasi kafijas vai tējas.

    Receptē iekļautas 6 dažādas tahini halvas variācijas!

    Sastāvdaļas:


    1 ½ glāze TAHINI (sezama pastas), istabas temperatūrā, labi sajaukta
    1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
    1/4 tējkarotes sāls
    1 ¼ glāzes cukura
    1/3 glāzes ūdens
    Grauzdētas pistācijas, rupji sasmalcinātas (pēc izvēles)

    Pagatavošana:


    1. Izklājiet 20 x 20 cm (vai 23 cm x 10 cm) cepšanas trauku ar cepampapīru, atstājot 5 cm pāri malām (nogrieziet katru stūri tā, lai cepampapīrs gulētu līdzeni).
    2. Lielā karstumizturīgā bļodā sajauciet TAHINI, vaniļas ekstraktu un sāli. Labi samaisiet.
    3. Pagatavojiet cukura sīrupu: Ievietojiet cukuru un ūdeni vidēja lieluma katliņā (uz vidējas uguns). Pievienojiet katliņam konfekšu termometru. Vispirms samaisiet cukuru, lai tas izšķīstu. Kad tas sāk vārīties, pārtrauciet maisīšanu, bet ik pa laikam apmaisiet katliņu. Turpiniet karsēt, līdz cukurs sasniedz 120°C (šim sīrupam, pievienojot ūdenim, jāveido stingra bumba).
    4. Uzmanīgi un nepārtraukti iemaisiet karsto cukura sīrupu TAHINI maisījumā (līdz maisījums ir pilnībā sajaucies un sāk atdalīties no bļodas malām). Tas aizņems mazāk nekā minūti. Nepārmaisiet, citādi maisījums kļūs drupans.
    5. Izveidojiet halvu: Ātri ielejiet maisījumu sagatavotajā cepamtraukā, vienmērīgi piespiežot un izklājot to cepamtraukā. Ja vēlaties, pārkaisiet ar sasmalcinātām grauzdētām pistācijām (cepiet 150°C cepeškrāsnī, līdz tās ir siltas un smaržīgas, apmēram 10–15 minūtes, pēc tam atdzesējiet un sasmalciniet).
    6. Ļaujiet halvai atdzist līdz istabas temperatūrai, pēc tam cieši pārklājiet un ievietojiet ledusskapī, līdz tā pilnībā sacietē (apmēram 3 stundas). Kad halva ir sacietējusi, izņemiet to no cepamtrauka, noņemiet cepampapīru un sagrieziet gabaliņos. Uzglabājiet ledusskapī līdz 3 nedēļām; pirms pasniegšanas ļaujiet halvai sasilt līdz istabas temperatūrai, lai uzlabotu garšu.


    Variācijas:

    Šokolādes halva: Pēc cukura sīrupa pievienošanas ātri iemaisiet 1/2 tases rupji sasmalcinātas tumšās šokolādes. Apkaisiet ar kakao pupiņām, lai iegūtu rūgtu un kraukšķīgu tekstūru.
    Šokolādes pistāciju halva: Apgrauzdējiet 1 tasi pistāciju cepeškrāsnī 150°C temperatūrā (līdz zeltaini brūnas un smaržīgas). Rupji sakapājiet un pievienojiet pusi pistāciju TAHINI maisījumam. Pēc cukura sīrupa pievienošanas ātri pievienojiet 1/2 tases rupji sasmalcinātas tumšās šokolādes. Pārkaisiet halvu cepamtraukā ar atlikušo 1/2 tasi sasmalcinātu pistāciju.
    Kafijas un kardamona halva: Pievienojiet TAHINI maisījumam 1 ēdamkaroti šķīstošās espresso pupiņas un 1/2 tējkarotes malta kardamona. Pārkaisiet sagatavoto halvu ar šokolādē iemērktām espresso pupiņām vai 1/4 tases sasmalcinātas šokolādes.
    Pistāciju un rožu halva: Apgrauzdējiet 1 tasi pistāciju cepeškrāsnī 150°C temperatūrā (līdz zeltaini brūnas un smaržīgas). Rupji sakapājiet un pievienojiet pusi pistāciju riekstu tahini maisījumam. Vaniļas ekstrakta vietā pievienojiet 1/4 tējkarotes rožūdens. Pārlejiet halvu cepamtraukā ar atlikušajām 1/2 tases sasmalcinātajām pistācijām.

    Žāvētu augļu halva: Kad halva ir sajaukta, iemaisiet sasmalcinātas žāvētas vīģes, aprikozes, ķiršus, rozīnes, mango vai citus žāvētus augļus.

    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties