Sastāvdaļas:
1/2 glāze dabīgā zemesriekstu sviesta
1/2 bundža kokosriekstu piena
1 bundža turku zirņu, notecinātu un noskalotu zem tekoša ūdens
1 ēdamkarote karija pulvera
1/2 tējkarote malta kumina
1 tējkarote malta kajēnas pipara
1 sīpols, nomizots un rupji sakapāts
2-3 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
1 tējkarote malta ingvera
1/4 glāze tomātu pastas
2 glāzes ūdens
1½ tējkarotes sāls (vai pēc garšas)
1 ēdamkarote svaigi spiestas citrona sulas (vai pēc garšas)
1 glāze mazu spinātu lapu
1 vidējs burkāns, rupji sakapāts
Pasniegšanai:
1/4 glāze “neapstrādātu” zemesriekstu
1 sauja rupji sakapātu svaigu pētersīļu (vai koriandra, lociņu u.c.)
Pagatavošana:
1. Kad visas sastāvdaļas ir gatavas, ievietojiet tās lielā katlā (izņemot spinātus un citronu sulu). Pievienojiet ūdeni. Samaisiet un pārklājiet.
2. Uzkarsējiet katlu līdz vārīšanās temperatūrai uz lielas uguns, pēc tam samaziniet liesmu līdz vidējai un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes. Karijs sabiezēs. Izslēdziet liesmu, pievienojiet mazus spinātu lapas un citrona sulu. Apmaisiet un ļaujiet katlam nostāvēties 5 minūtes.
3. Kamēr karijs vārās, pievienojiet "neapstrādātus" zemesriekstus sausai, nepiedegošai pannai un apgrauzdējiet. Pēc tam izņemiet tos no pannas un nolieciet malā. Pasniedzot kariju, pārkaisiet ar grauzdētiem zemesriekstiem un sasmalcinātām pētersīļiem; pasniedziet ar nan maizi, rīsiem, maizi vai kartupeļiem.
PIEZĪME. Varat pievienot arī citus dārzeņus, piemēram, baklažānus.
Lēcu vietā varat izmantot turku zirņus.
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: plantbasedfolk.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties