Mango un melno pupiņu kvinojas salāti

    Sastāvdaļas


    Kvinojai:
    ¾ glāzes nevārītas kvinojas
    1 ½ glāzes ūdens
    Salātiem:
    1 (15 unču) konservēta melnās pupiņas
    1 liels mango, sagriezts kubiņos (apmēram 1 pilna glāze mango kubiņos)
    1 sarkana paprika, sagriezta kubiņos
    1 avokado, sagriezts kubiņos
    ½ glāzes sagriezta koriandra
    ¼ glāzes smalki sagriezta sarkanā sīpola
    1 halapenjo, bez sēklām un sagriezts kubiņos
    Medus-laima čipotles mērcei:
    2 ēdamkarotes olīveļļas
    2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
    1 ēdamkarote medus
    1 tējkarote Dižonas sinepju
    ½ tējkarotes čipotles čili pulvera, kā arī vairāk, ja jums patīk nedaudz pikantas lietas
    1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
    ½ tējkarotes sāls
    Svaigi malti melnie pipari
    Dekorēšanai:
    Papildus koriandrs
    Pepitas


    Pagatavošana


    1. Vidēja izmēra katlā pievienojiet ūdeni un kvinoju un uzlieciet uz lielas uguns; uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, tad pārklājiet, samaziniet siltumu līdz minimumam un vāriet tieši 15 minūtes. Pēc 15 minūtēm noņemiet katlu no uguns un uzirdiniet kvinoju ar dakšiņu.

    2. Kamēr kvinoja vārās, sasmalciniet visus augļus un dārzeņus. Kad tie ir gatavi, pievienojiet tos lielā bļodā kopā ar vārīto kvinoju.

    3. Atsevišķā nelielā bļodā sakuļiet kopā mērces sastāvdaļas: olīveļļu, svaigu laima sulu, medu, Dižonas piparus, čipotles čili pulveri, ķiplokus, sāli un piparus.

    4. Pārlejiet mērci pāri kvinojas salātiem un samaisiet. Ja vēlaties, dekorējiet ar papildu koriandru un piparmētrām. Pasniedziet istabas temperatūrā vai aukstu.

    Porcijas: 4
    Recepte: ambitionkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties