Burkāni ar koriandru un jogurta mērci – lieliska veģetāra piedeva!
Sastāvdaļas:
Burkāniem:
2 ēdamkarotes sālīta sviesta
450 grami burkānu, sagriezti pa diagonāli 1 cm šķēlēs
Svaigi malta sāls un pipari
3 ķiploka daiviņas, plāni sagrieztas
1 ēdamkarote medus vai kļavu sīrupa
Mērcei:
1/2 glāze svaigi sasmalcināta koriandra
1/4 glāze bez piedevām grieķu jogurta
1/2 ēdamkarotes olīveļļas vai avokado eļļas
1 ēdamkarote laima sulas
1 tējkarote cukura (vai kokosriekstu cukura)
1 ķiploka daiviņa
1 maza halapenjo pipara - atstājiet sēklas, ja vēlaties asu
1/4 tējkarotes sāls (un vēl pēc garšas)
Svaigi malti melnie pipari
Pēc izvēles: 1-2 tējkarotes ūdens (lai atšķaidītu mērci, ja nepieciešams)
Pasniegšanai:
Svaigi sasmalcināts baziliks, koriandrs un piparmētra
Sasmalcināti medū grauzdēti zemesrieksti vai Indijas rieksti (apmēram 2-3 ēdamkarotes)
Sarkanās čili pārslas
Pagatavošana:
1. Pagatavojiet mērci: Ievietojiet sastāvdaļas blenderī vai virtuves kombainā un sablendējiet, līdz tās ir labi sajaucušās. Mērcei jābūt lejamai, bet ne pārāk biezai. Ja nepieciešams, pievienojiet vienu vai divas tējkarotes ūdens, lai atšķaidītu mērci. Pārvietojiet uz ledusskapi.
2. Lielā pannā pievienojiet 1 ēdamkaroti sviesta un uzlieciet uz vidējas uguns. Kad sviests ir izkusis, pievienojiet burkānus un sāli; labi samaisiet.
3. Pārklājiet pannu un vāriet 10–15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai burkāni nepiedegtu. Pēc 10–15 minūtēm noņemiet vāku, pievienojiet ķiplokus un vāriet bez vāka vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot (līdz burkāni ir mīksti).
4. Kad burkāni ir mīksti, pievienojiet kļavu sīrupu vai medu un vāriet vēl dažas minūtes. Pārlieciet burkānus uz šķīvja vai lielas, seklas bļodas un pārlejiet ar dažām ēdamkarotēm mērces. Pēc vēlēšanās pārkaisiet ar sasmalcinātu baziliku, piparmētru, koriandru, medū grauzdētiem zemesriekstiem vai Indijas riekstiem un sarkanā čili pārslām. Pasniedziet siltus; šos salātus varat pasniegt arī aukstus (sajaucot ar rukolu un kvinoju).
Iznākums: 6 porcijas
Recepte: ambitionkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties