Sastāvdaļas:
450 grami maltas vistas gaļas
1/4 glāzes sagriezta sarkanā sīpola
3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1/4 glāzes smalki sagrieztu kaltētu tomātu
1 glāze rupji sagrieztu mazuļu spinātu
1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu diļļu
2 tējkarotes kaltēta oregano
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarotes maltu melno piparu
2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
Pasniegšanai (pēc izvēles):
salātu lapas
TZATZIKI mērce
Feta siers, sadrupināts
Sīpolu šķēles
Tomātu šķēles
Avokado šķēles
Pagatavošana:
1. Vidēja lieluma bļodā sajauciet maltu vistu, sarkano sīpolu, ķiploku, kaltētus tomātus, spinātus, dilles, oregano, sāli un piparus. Visu sajauciet ar rokām. Veidojiet 4 lielas kotletes.
2. Uzkarsējiet eļļu lielā pannā uz vidējas uguns. Cepiet kotletes apmēram 5 minūtes no katras puses (līdz tās ir labi apbrūnējušas). Varat arī grilēt.
3. Izbaudiet kotletes bez piedevām vai pagatavojiet burgerus/sviestmaizes ar savām iecienītākajām piedevām un garšvielām!
Iznākums: 4 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties