Sastāvdaļas:
450 g nomizotu “jēlu” garneļu
2 lieli mango, sagriezti kubiņos
2 avokado, sagriezti kubiņos
2 selerijas kāti, sagriezti šķēlītēs
1 sarkana paprika, sagriezta kubiņos
1/4 glāzes smalki sagriezta koriandra
1/4 glāzes smalki sagriezta sarkanā sīpola
Medus un laima mērcei:
3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
2 ēdamkarotes svaigas laima sulas
1 tējkarote medus
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē katlā ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno garneles un vāri 2–3 minūtes.
2. Kamēr garneles vārās, pagatavo ledusaukstā ūdens “vannu”. Pārliec garneles ledusaukstajā ūdenī, izmantojot caurduri. Ļauj atdzist 3 minūtes, pēc tam nokāš.
3. Pagatavo salātus: Ievieto bļodā garneles, mango, avokado, seleriju, papriku, koriandru un sarkano sīpolu.
4. Pagatavojiet salātu mērci: Mazā bļodā sakuļiet kopā olīveļļu, laima sulu, medu, ķiploku, sāli un piparus.
5. Pārlejiet mērci pār salātiem un samaisiet.
Rezultāts: 6 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties