Iesakām pasniegt halapenjo-kešijas riekstu mērci ar makaroniem, tako utt.
Varat to izmantot arī kā mērci!
Sastāvdaļas:
3/4 glāzes neapstrādātu kešijas riekstu
1/3 glāzes ūdens (plus 2 ēdamkarotes, ja nepieciešams)
1 vidēja lieluma halapenjo pipars, bez sēklām
1 ķiploka daiviņa
2 ēdamkarotes svaigas citrona sulas
3/4 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes sīpolu pulvera
Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
1. Mērcēt kešijas riekstus 2 glāzēs silta ūdens vismaz 2 stundas. Var izmantot arī ātrāku metodi: ievietot neapstrādātus kešijas riekstus katlā ar ūdeni un uzlikt uz lielas uguns. Uzkarsēt ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam nekavējoties izslēgt uguni; ļaut kešijas riekstiem iemērkties karstajā ūdenī apmēram 30 minūtes, pēc tam nokāst ūdeni.
2. Kad kešijas rieksti ir iemērkti, pagatavojiet mērci: blenderī lielā ātrumā sablendēt notecinātus kešijas riekstus, svaigu ūdeni, halapenjo, ķiploku, svaigi spiestu citrona sulu, sāli, sīpolu pulveri un melnos piparus līdz gludai masai. Ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet vēl 1–2 ēdamkarotes ūdens.
Iznākums: apmēram 1 glāze mērces
Recepte: ambitionkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties