Vegānu tako ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem

    Sastāvdaļas:

    Garšvielas:
    1 ½ tējkarotes ķimeņu
    1 ½ tējkarotes koriandra
    1 ½ tējkarotes kurkumas
    3/4 tējkarotes ķiploku pulvera
    1/2 tējkarotes kaltēta oregano
    Pēc izvēles: 1/4 tējkarotes kajēnas piparu
    1/2 tējkarotes sāls
    Svaigi malti melnie pipari

    Dārzeņi:
    1 ziedkāposts, sagriezts ziediņos
    1 vidējs saldais kartupelis, sagriezts 1 cm kubiņos
    1 sarkanais paprikas gabalos
    1 sarkanais sīpols, sagriezts gabaliņos
    Pēc izvēles: 1 glāze saldētas vai svaigas kukurūzas
    2 ēdamkarotes olīveļļas vai avokado eļļas
    1/2 vidēja lieluma laima (sula)

    Pupiņas:
    1 bundža (400 g) melno pupiņu, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens

    Pasniegšanai:
    8 tortiljas pēc jūsu izvēles, uzsildītas (īpaši labas ir mīkstas kukurūzas tortiljas!)
    1 avokado, sagriezts šķēlēs vai kubiņos
    Sagriezts sarkanais kāposts
    Svaigi sasmalcināts koriandrs
    Iesakām pasniegt ar halapenjo-kešijas riekstu krējuma mērci vai koriandra-jogurta mērci

    Pagatavošana:


    1. Lai ietaupītu laiku, vispirms pagatavojiet savu izvēlēto mērci.

    2. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C. Izklājiet lielu cepšanas pannu ar cepampapīru. Atkarībā no pannas izmēra, iespējams, būs jāizmanto divas pannas.

    3. Mazā bļodā sajauciet visas garšvielas: ķimenes, koriandru, kurkumu, ķiploku pulveri, oregano, kajēnas piparus, sāli un piparus.

    4. Uz sagatavotās cepšanas pannas izklājiet ziedkāposta rozetes, sagrieztus saldos kartupeļus, sarkanos piparus, sarkanos sīpolus un kukurūzu (ja izmantojat). Apslakiet ar avokado eļļu un laima sulu. Pārlejiet dārzeņus ar sagatavoto garšvielu maisījumu. Izmantojiet knaibles vai tīras rokas, lai sajauktu visus dārzeņus kopā, lai tie pārklātos ar garšvielām un eļļu.

    5. Cepiet 30–40 minūtes (cepšanas laikā apmaisiet dārzeņus); saldajiem kartupeļiem jābūt mīkstiem un viegli caurduramiem ar dakšiņu. Kad atlikušas 5–10 minūtes cepšanas laikā, pievienojiet cepšanas pannai noskalotas un notecinātas melnās pupiņas (kopā ar dārzeņiem). 6. Pasniedziet ar uzsildītām tortiljām, izvēlēto mērci, sarkanajiem kāpostiem, avokado šķēlītēm un koriandru.

    Sanāk: 8 tako
    Recepte: ambitionkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties