Sastāvdaļas:
Garšvielas:
1 ½ tējkarotes ķimeņu
1 ½ tējkarotes koriandra
1 ½ tējkarotes kurkumas
3/4 tējkarotes ķiploku pulvera
1/2 tējkarotes kaltēta oregano
Pēc izvēles: 1/4 tējkarotes kajēnas piparu
1/2 tējkarotes sāls
Svaigi malti melnie pipari
Dārzeņi:
1 ziedkāposts, sagriezts ziediņos
1 vidējs saldais kartupelis, sagriezts 1 cm kubiņos
1 sarkanais paprikas gabalos
1 sarkanais sīpols, sagriezts gabaliņos
Pēc izvēles: 1 glāze saldētas vai svaigas kukurūzas
2 ēdamkarotes olīveļļas vai avokado eļļas
1/2 vidēja lieluma laima (sula)
Pupiņas:
1 bundža (400 g) melno pupiņu, notecinātas un noskalotas zem tekoša ūdens
Pasniegšanai:
8 tortiljas pēc jūsu izvēles, uzsildītas (īpaši labas ir mīkstas kukurūzas tortiljas!)
1 avokado, sagriezts šķēlēs vai kubiņos
Sagriezts sarkanais kāposts
Svaigi sasmalcināts koriandrs
Iesakām pasniegt ar halapenjo-kešijas riekstu krējuma mērci vai koriandra-jogurta mērci
Pagatavošana:
1. Lai ietaupītu laiku, vispirms pagatavojiet savu izvēlēto mērci.
2. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C. Izklājiet lielu cepšanas pannu ar cepampapīru. Atkarībā no pannas izmēra, iespējams, būs jāizmanto divas pannas.
3. Mazā bļodā sajauciet visas garšvielas: ķimenes, koriandru, kurkumu, ķiploku pulveri, oregano, kajēnas piparus, sāli un piparus.
4. Uz sagatavotās cepšanas pannas izklājiet ziedkāposta rozetes, sagrieztus saldos kartupeļus, sarkanos piparus, sarkanos sīpolus un kukurūzu (ja izmantojat). Apslakiet ar avokado eļļu un laima sulu. Pārlejiet dārzeņus ar sagatavoto garšvielu maisījumu. Izmantojiet knaibles vai tīras rokas, lai sajauktu visus dārzeņus kopā, lai tie pārklātos ar garšvielām un eļļu.
5. Cepiet 30–40 minūtes (cepšanas laikā apmaisiet dārzeņus); saldajiem kartupeļiem jābūt mīkstiem un viegli caurduramiem ar dakšiņu. Kad atlikušas 5–10 minūtes cepšanas laikā, pievienojiet cepšanas pannai noskalotas un notecinātas melnās pupiņas (kopā ar dārzeņiem). 6. Pasniedziet ar uzsildītām tortiljām, izvēlēto mērci, sarkanajiem kāpostiem, avokado šķēlītēm un koriandru.
Sanāk: 8 tako
Recepte: ambitionkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties