Ledus persiku tēja

    375

    Sastāvdaļas:

    450 g gatavu persiku (apmēram 3 vidēji persiki)
    1/2 glāze medus
    8 glāzes filtrēta ūdens
    8 melnās tējas maisiņi
    1 liels citrons, sagriezts šķēlītēs
    1/2 glāze svaigu piparmētru lapu (un vēl pasniegšanai)

    Pagatavošana:


    1. Pagatavojiet persiku sīrupu: Smalki sakapājiet 2 persikus un nelielā katliņā sajauciet tos ar medu un 1 glāzi ūdens. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot, lai izšķīdinātu medu, un saspaidiet persikus, piespiežot tos pie katliņa malām. Samaziniet siltumu un vāriet uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes, lai sīrups uzsūktu persiku krāsu un garšu. Pēc tam noņemiet sīrupu no uguns un ļaujiet tam atdzist līdz istabas temperatūrai. Kad persiku sīrups ir atdzisis, izkāsiet to caur smalku sietu, lai atdalītu cietās daļiņas.

    2. Pagatavojiet tēju: Tējkannā vai nelielā katliņā ielejiet 4 glāzes filtrēta ūdens un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Noņemiet no uguns un pievienojiet tējas maisiņus, pārklājiet un ļaujiet ievilkties 8 minūtes (līdz ūdens ir tumši dzintara krāsā). Pēc tam izmetiet tējas maisiņus un ļaujiet tējai atdzist līdz istabas temperatūrai.
    3. Ielejiet nokāsto persiku sīrupu un tēju lielā krūkā un pievienojiet atlikušās 3 tases filtrētā ūdens. Atlikušo persiku sagrieziet plānās šķēlītēs. Glāzēs dekorēšanai atlieciet dažas citrona šķēles un piparmētru zariņus un galvenajā krūkā pievienojiet persiku šķēles, atlikušos citrusaugļus un piparmētru. Ievietojiet ledusskapī vismaz 4 stundas vai uz nakti.

    4. Dekorēšana un pasniegšana: Pievienojiet glāzēm ledus gabaliņus un pārlejiet tējai. Katrā glāzē pievienojiet citrusaugļu šķēles un svaigas piparmētru lapas.


    PIEZĪME. Šī recepte paredzēta viegli saldinātai tējai. Ja vēlaties saldāku tēju, persiku sīrupam pievienojiet vēl 1/4 tases medus.
    Lai paātrinātu atdzesēšanas procesu, tējas un sīrupa maisījumam pievienojiet 4 tases ledus gabaliņu (3 tases ūdens vietā) un pasniedziet ar papildu ledus gabaliņiem.

    Recepte: themediterraneandish.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties