Šī ir tipiska persiešu olīvu piedeva ar valriekstiem, garšaugiem un granātābolu melasi.
Pasniedziet to kopā ar humusu, grilētiem dārzeņiem (piemēram, cukini), vistas vai zivju ēdieniem!
Sastāvdaļas:
1/2 glāzes zaļo olīvu bez kauliņiem, rupji sakapātu (vai bez kauliņiem, atkarībā no jūsu vēlmēm)
1/2 glāzes KALAMATA olīvu bez kauliņiem, rupji sakapātu (vai bez kauliņiem, atkarībā no jūsu vēlmēm)
1/2 glāzes valriekstu, smalki sakapātu
2 ēdamkarotes granātābolu melases
Extra virgin olīveļļa
1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
1 kaltēta lauru lapa
Viena citrona miziņa
2 ēdamkarotes rupji sakapātu svaigu piparmētru lapu
1 maza ķiploka daiviņa, sarīvēta vai smalki sakapāta
1/2 tējkarotes grieķu oregano
1/4 vai 1/2 tējkarotes sarkano piparu pārslu
Pagatavošana:
1. Ievietojiet olīvas un valriekstus burkā.
2. Mazā katliņā uz vidējas uguns uzkarsējiet 1/4 glāzes olīveļļas, granātābolu melases, etiķa un lauru lapas. Tad noņem no uguns, iemaisa citrona miziņu, piparmētru, ķiploku, oregano un sarkanās paprikas pārslas.
3. Uzmanīgi ielej silto šķidrumu burkā ar olīvu maisījumu. Samaisa. Ja šķidrums nesasniedz augšējo malu, pievieno vēl olīveļļu (lai nedaudz pārklātu olīvas). Cieši aizver burku. Ievieto maisījumu ledusskapī uz pāris stundām vai nakti.
4. Apmēram 30 minūtes pirms pasniegšanas pārliek vēlamo maisījuma daudzumu nelielā bļodā un ļauj tam sasilt līdz istabas temperatūrai. Pārējo maisījumu ievieto ledusskapī līdz 2 nedēļām.
Rezultāts: 1 burka
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties