Pasniedziet mājās gatavotu falafelu uz siltām pitas sviestmaizēm ar sinepēm, tahini (sezama pastas) mērci vai humusu un tomātu/gurķu salātiem.
Vai arī pasniedziet, kā vien vēlaties!
Sastāvdaļas:
2 tases sausu turku zirņu (nelietojiet konservētus vai vārītus turku zirņus!)
1/2 tējkarotes cepamās sodas
1 tase svaigu pētersīļu lapu, bez kātiņiem
3/4 tases svaigu koriandra lapu, bez kātiņiem
1/2 tases svaigu diļļu, bez kātiņiem
1 mazs sīpols, sagriezts četrās daļās
7-8 ķiploka daiviņas, nomizotas
Sāls (pēc garšas)
1 ēdamkarote maltu melno piparu
1 ēdamkarote malta kumina
1 ēdamkarote malta koriandra
1 tējkarote kajēnas piparu (pēc izvēles)
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēklu
Eļļa (cepšanai)
Pagatavošana:
1. (Sāciet dienu iepriekš) Ievietojiet sausos turku zirņus un cepamo sodu lielā bļodā, kas piepildīta ar ūdeni (turku zirņiem jābūt pārklātiem vismaz par 5 cm). Mērcējiet nakti 18 stundas (ja turku zirņi joprojām ir pārāk cieti, mērcējiet ilgāk). Pēc tam nolejiet ūdeni un nokāsiet turku zirņus.
2. Ievietojiet turku zirņus, garšaugus, sīpolus, ķiplokus un garšvielas lielā virtuves kombaina bļodā. Pulsējiet ar 40 sekunžu intervālu un atkārtojiet, līdz viss ir labi sajaukts un jums ir falafel maisījums.
3. Ielejiet falafel maisījumu traukā un cieši aizveriet. Ievietojiet ledusskapī vismaz 1 stundu vai līdz esat gatavs cept.
4. Tieši pirms cepšanas pievienojiet falafel maisījumam cepamo pulveri un sezama sēklas un samaisiet ar karoti.
5. Ar mitrām rokām ieberiet maisījumu falafel maisījumā un izveidojiet kotletes (katra apmēram 1 cm bieza).
6. Vidēja izmēra pannā ielejiet eļļu (7-8 cm). Uzkarsējiet eļļu uz vidēji lielas uguns, līdz tā sāk viegli burbuļot. Uzmanīgi ievietojiet falafelus eļļā un ļaujiet tiem cepties apmēram 3-5 minūtes (līdz tie ir kraukšķīgi un vidēji brūni no ārpuses). Nepārpildiet pannu; ja nepieciešams, cepiet falafelus partijās. 7. Ievietojiet vārītos falafelus caurdurī vai ar papīra dvieļiem izklātā šķīvī, lai notecinātu lieko šķidrumu.
Sanāk: 24 falafeli
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties