Šokolādes un zemesriekstu sviesta konfektes

    Šim mutē kūstošajam našķim nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas!

    Sastāvdaļas:


    2/3 glāzes (160 g) tīra zemesriekstu sviesta, gluda
    125 g tumšās šokolādes (70–85 % kakao vai saldāka, ja vēlaties)

    Papildinājumi pēc izvēles:
    1 ēdamkarote agaves vai kļavu sīrupa (izlaidiet, ja izmantojat saldāku šokolādi)
    Neliela sauja sasmalcinātu riekstu, piemēram, pistāciju, mandeļu vai valriekstu

    Pagatavošana:


    1. Sasmalciniet vai salauziet šokolādi mazos gabaliņos un sajauciet ar zemesriekstu sviestu karstumizturīgā bļodā. Uzmanīgi izkausējiet abus bļodā virs katliņa ar vārošu ūdeni. Ik pa laikam apmaisiet, līdz masa ir gluda. Cita metode: Izkausējiet šokolādi un zemesriekstu sviestu kopā mikroviļņu krāsnī ik pēc 20 sekundēm, nepārtraukti maisot, lai nepiedegtu.
    2. Kad maisījums ir pilnībā izkusis un gluds, iemaisiet sīrupu (ja izmantojat), pēc tam iemaisiet visas papildu piedevas (pēc izvēles).
    3. Ielejiet maisījumu nelielā silikona veidnē, ar cepampapīru izklātā cepšanas pannā vai citā traukā pēc jūsu izvēles. Pēc tam izlīdziniet virsmu ar lāpstiņu un pārkaisiet ar vēlamajām piedevām (piemēram, riekstiem/šokolādes skaidiņām - pēc izvēles).
    4. Ievietojiet ledusskapī vai saldētavā 1-2 stundas (līdz sacietē), pēc tam sagrieziet kvadrātos un baudiet!


    PIEZĪME. Ja vēlaties pielāgot konfektes cietību/mīkstumu, mainiet šokolādes un zemesriekstu sviesta attiecību (jo vairāk zemesriekstu sviesta, jo mīkstāka konfekte). Ja vēlaties pielāgot konfekšu masas "biezumu", mainiet izmantotās veidnes izmēru un pielāgojiet sasaldēšanas laiku.


    Iznākums: 24 gabali
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties