Vegānu saldēta jogurta deserts

    Šī ir veselīga uzkoda, kas ir ideāli piemērota brokastīm!

    Sastāvdaļas:


    Pamatam:
    3 MEDJOOL dateles bez kauliņiem (izmērcētas karstā ūdenī un notecinātas)
    1/2 glāzes riekstu vai sēklu pēc jūsu izvēles
    1/4 glāzes auzu pārslu

    Krēma slānim:
    140 g jogurta (piemēram, kokosriekstu vai sojas)
    100 g vegāna krēmsiera (vai vienkārši izmantojiet vairāk jogurta, ja vēlaties "vieglāku" desertu)
    1/3 glāzes saldinātāja pēc jūsu izvēles (piemēram, ksilitols)
    100 g zemenes (pēc izvēles)
    1½ ēdamkarotes laima vai citrona sulas

    Dekorēšanai:
    Svaigas ogas (piemēram, zemenes, avenes, kazenes)
    Granola

    Pagatavošana:


    1. Vispirms iemērciet dateles karstā ūdenī 2–4 minūtes, pēc tam noteciniet. Sablendējiet dateles, riekstus un auzu pārslas virtuves kombainā vai blenderī.
    2. Stingri iespiediet dateļu un riekstu maisījumu 8 silikona kēksiņu formiņās.
    3. Pēc tam sablendējiet jogurtu, krēmsieru (ja izmantojat), saldinātāju, citronu un augļus līdz gludai masai. Nogaršojiet un, ja nepieciešams, pielāgojiet saldumu.

    4. Pārlejiet jogurta maisījumu pāri pamatnei un pievienojiet piedevas, piemēram, ogas un granolu.

    5. Saldējiet desertu 1–2 stundas (līdz vēlamā tekstūra ir mīkstāka vai stingrāka). Pirms ēšanas ļaujiet desertam atkausēt vismaz 15 minūtes, lai mīkstinātu un uzlabotu garšu.

    Iznesums: 8 porcijas
    Recepte: elavegan.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties