Sastāvdaļas:
450 g burkānu, nomizotu, apgrieztiem galiem
Sīpolloki, sasmalcināti
1/2 glāze rupji sasmalcinātu piparmētru lapu (un vēl vairāk pasniegšanai)
1/4 glāze rupji sasmalcinātu pistāciju (un vēl vairāk pasniegšanai)
2 MEDJOOL dateles, bez kauliņiem, sagrieztas mazos gabaliņos
1 ēdamkarote grauzdētu sezama sēklu
Mērcei:
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
1-2 ēdamkarotes TAHINI (sezama pastas)
1 citrons, izspiests sulas
1 tējkarote medus
2 ēdamkarotes ūdens
1/2 tējkarote sumaka
1/2 tējkarote ķimeņu
1/2 tējkarote sarkano piparu pārslu
Sāls
Melnie pipari
Extra virgin olīveļļa
Pagatavošana:
1. Sagrieziet burkānus 5-8 cm gabaliņos, pēc tam gareniski plānās strēmelītēs (dažu milimetru biezumā). Sakraujiet burkānu strēmelītes vienu virs otras un sagrieziet tās gareniski plānās strēmelītēs (vai, ja vēlaties, varat burkānus sarīvēt vai sasmalcināt, izmantojot citu sev tīkamu metodi).
2. Ievietojiet burkānus lielā bļodā kopā ar lociņiem, piparmētru, pistācijām, dateļiem un sezama sēklām.
3. Pagatavojiet mērci: nelielā bļodā sakuļiet kopā ķiploku, tahini, citronu sulu, medu, ūdeni, garšvielas, lielu šķipsniņu sāls un piparus. Pievienojiet pietiekami daudz olīveļļas, lai sajauktos - apmēram 1/4 tases.
4. Pirms pasniegšanas pārlejiet mērci pār salātiem un samaisiet. Dekorējiet ar svaigu piparmētru un sasmalcinātām pistācijām.
Rezultāts: 4 porcijas
Recepte: themediterraneandish.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties