Vegānu pasta ar sparģeļiem un turku zirņiem (bez glutēna)

    Sastāvdaļas:

    280 g bezglutēna makaronu
    1/4 glāzes vegāna sviesta
    5 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
    1 šalotes sīpols, sasmalcināts
    1 bundža turku zirņu (apmēram 1½ glāzes vārītu), notecinātu un noskalotu zem tekoša ūdens
    2 glāzes sasmalcinātu sparģeļu

    Papildu sastāvdaļas un mērces sastāvdaļas:
    2/3 glāzes auzu piena (vai jebkura augu izcelsmes piena)
    3 ēdamkarotes citrona sulas
    2 ēdamkarotes atdalīta makaronu ūdens
    2 ēdamkarotes citrona miziņas
    2 ēdamkarotes uztura rauga
    ½–1 tējkarote sāls (pievienot vairāk vai mazāk pēc garšas)
    1/2 tējkarotes maltu piparu (pievienot vairāk vai mazāk pēc garšas)
    1/2 tējkarotes čili pārslu (pēc izvēles - atkarībā no tā, cik ass jums patīk)
    sasmalcināts baziliks (pēc izvēles)

    Pagatavošana:


    1. Vispirms novāriet makaronus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pirms makaronu notecināšanas atlieciet 2 ēdamkarotes makaronu ūdens vēlākai izmantošanai (mērces pagatavošanai). Noteciniet vārītos makaronus un nolieciet malā.
    2. Kamēr makaroni vārās, pievienojiet vegānu sviestu lielai pannai. Kad sviests ir izkusis, pievienojiet sasmalcinātu ķiploku un šalotes sīpolus. Cepiet 2–3 minūtes, līdz tie kļūst smaržīgi.

    3. Pēc tam pievienojiet turku zirņus un sparģeļus. Cepiet 5–8 minūtes, bieži maisot.

    4. Pievienojiet auzu pienu, atlikušo makaronu ūdeni, citronu sulu, citrona miziņu, uztura raugu, sāli, piparus un čili pārslas, ja vēlaties. Maisiet un vāriet vēl 2–3 minūtes, lai mērce sabiezinātos. Pēc tam pievienojiet vārītos makaronus un maisiet, līdz makaroni ir pilnībā pārklāti ar citronu sviesta mērci.
    5. Noņemiet katliņu no uguns un ļaujiet tam nostāvēties 2–3 minūtes, lai sabiezētu. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl sāli un piparus. Pēc tam apkaisiet makaronus ar sasmalcinātu baziliku un pasniedziet siltus. Ļoti garšīgi!

    Rezultāts: 4 porcijas
    Recepte: shortgirltallorder.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties