Vegānu turku zirņu miltu pankūkas

    Sastāvdaļas:

    1 glāze (120 g) turku zirņu miltu
    2 tējkarotes cepamā pulvera (vai 1 tējkarote cepamās sodas)
    3 ēdamkarotes cukura (kokosriekstu cukura vai eritritola)
    1/2 glāze + 2 ēdamkarotes mandeļu piena (vaniļas, nesaldināta vai cita augu izcelsmes piena pēc jūsu izvēles)

    Pēc izvēles:
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    1/2 tējkarote kanēļa

    Pagatavošana:


    1. Bļodā sakuļ turku zirņu miltus, cepamo pulveri un cukuru, līdz masa ir labi sajaukta un gluda.
    2. Pēc tam iemaisa nesaldinātu mandeļu pienu (sakuļ līdz gludai masai). Ņemiet vērā, ka turku zirņu milti mēdz viegli salipt kopā – lai to novērstu, enerģiski sakuļ, līdz vairs nav kunkuļu. Var palikt daži kunkuļi, bet jo mazāk, jo labāk! Mīklu var arī sablendēt blenderī, lai iegūtu īpaši gludu tekstūru. PIEZĪME. Pirms cepšanas mīklai var pievienot 1/3 glāzes tumšās šokolādes skaidiņu vai svaigu melleņu.
    3. Uzkarsē pankūku pannu ar nepiedegošu pārklājumu uz vidējas uguns. Viegli ieziež pannu ar apmēram 1/2 tējkaroti augu eļļas (ir svarīgi nepievienot pārāk daudz eļļas!).
    4. Uz katru pankūku pannā ieliec 2–3 ēdamkarotes mīklas atkarībā no vēlamā izmēra.
    5. Cep 2–3 minūtes no vienas puses (līdz centrā parādās burbuļi un pankūku ir viegli apgriezt).
    6. Ievieto lāpstiņu zem pankūkas un apgriez to otrādi. Cep otru pusi vēl 1 minūti.
    7. Ļauj pankūkām atdzist uz restēm un atkārtoj procesu ar atlikušo mīklu – vajadzētu sanākt apmēram 8 vidēja lieluma pankūkas.
    8. Pasniedz pankūkas nekavējoties ar kļavu sīrupu, banānu šķēlītēm un svaigām mellenēm.


    Iznākums: 8 pankūkas
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties