Vegānu brokoļu zupa

    Sastāvdaļas:

    2 ēdamkarotes augstākā labuma olīveļļas (un vēl nedaudz apslacīšanai)
    Sasmalcināts sīpols
    1/2 glāze sasmalcināta selerijas
    1/3 glāze sasmalcinātu burkānu
    450 grami brokoļu, sagriezti kāti un sagriezti ziediņi
    3/4 tējkarotes jūras sāls
    Svaigi malti melnie pipari
    1 kartupelis, sagriezts kubiņos
    4 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas
    4 glāzes dārzeņu buljona
    3 glāzes maizes kubiņos (grauzdiņiem)
    1/2 glāze “neapstrādātu” Indijas riekstu
    1½ tējkarotes ābolu sidra etiķa
    1/2 tējkarotes Dižonas franču sinepju
    1/4 glāze svaigu diļļu
    1 ēdamkarote svaigas citronu sulas

    Pagatavošana:


    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C un izklāj 2 mazas cepšanas pannas ar cepampapīru.
    2. Uzkarsē olīveļļu lielā katliņā uz vidējas uguns. Pievieno sīpolu, selerijas, burkānus, brokoļu kātus, sāli un dažas šķipsniņas piparu un vāri, līdz mīksti (apmēram 10 minūtes). Pievienojiet kartupeļus un ķiplokus, samaisiet, tad pievienojiet buljonu un vāriet 20 minūtes (līdz kartupeļi ir mīksti). Ļaujiet nedaudz atdzist.

    3. Nolieciet malā vienu glāzi brokoļu ziedkāpostu (tie būs nepieciešami vēlāk). Ievietojiet atlikušos ziedkāpostus tvaicēšanas ieliktnī un novietojiet to virs katla, kas piepildīts ar 2-3 cm ūdens. Uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pārklājiet un tvaicējiet 5 minūtes (līdz brokoļi ir mīksti).

    4. Tikmēr novietojiet rezervētos brokoļu ziedkāpostus un maizes kubiņus uz cepšanas paplātes. Apkaisiet ar olīveļļu un apkaisiet ar šķipsniņu sāls. Cepiet, līdz maize ir kraukšķīga un brokoļi ir mīksti un apbrūnējuši ap malām (10-15 minūtes).

    5. Ielejiet zupu blenderī, pievienojiet Indijas riekstus, ābolu sidra etiķi un sinepes. Sablendējiet līdz krēmīgai masai. Ja nepieciešams, sablendējiet partijās. Pievienojiet tvaicētus brokoļu ziedkāpostus, dilles un citronu sulu. Sablendējiet, līdz brokoļi ir iekļauti pārējās sastāvdaļās, bet joprojām ir daži gabaliņi. Zupai jābūt biezai. Ja zupa ir pārāk bieza, pievienojiet 1/2 tases ūdens, lai to atšķaidītu līdz vēlamajai konsistencei.
    6. Pievienojiet zupai garšvielas pēc garšas un pasniedziet bļodiņās ar ceptiem brokoļiem un grauzdētu maizi virsū.


    PIEZĪME. Zupai varat pievienot dažas ēdamkarotes uztura rauga, lai iegūtu papildu "siera" garšu!
    Iznākums: 4 porcijas
    Recepte: loveandlemons.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties