Sastāvdaļas:
12 sparģeļu dzinumi
3 ēdamkarotes olīveļļas
2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
14 ķiršu vai plūmju tomāti
2 laša filejas
3 krūzes jauktu salātu lapu
2 ēdamkarotes fetas siera
sāls un pipari (pēc garšas)
Salātu mērcei:
2 ēdamkarotes izturēta balzamiko etiķa
3 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote medus
1/2 tējkarotes franču sinepju Dižonas
sāls un pipari (pēc garšas)
Pagatavošana:
1. Uzkarsē 1-2 ēdamkarotes olīveļļas pannā uz vidējas uguns. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un maisa 30 sekundes. Pievieno sparģeļus, pievieno sāli un piparus un cep 4-5 minūtes (līdz tie ir mīksti). Pēc tam pārliec sparģeļus uz šķīvja.
2. Tajā pašā pannā pievieno vienu ēdamkaroti olīveļļas un apcep tomātus uz vidējas uguns. Ļauj tiem mierīgi nostāvēties pannā 2 minūtes, pirms apmaisa, līdz tie ir brūni. Pēc tam apmaisa un cep vēl 2-3 minūtes. Pārliec tomātus uz šķīvja.
3. Tajā pašā pannā pievienojiet lasi (pievienojiet vairāk olīveļļas, ja nepieciešams) un cepiet uz vidējas uguns ar ādu uz leju 2–3 minūtes. Augšējo pusi apkaisiet ar sāli un pipariem. Apgrieziet lasi un cepiet vēl 1–2 minūtes.
4. Sadaliet salātu maisījumu divos šķīvjos. Pievienojiet lasi, sparģeļus un tomātus. Pārkaisiet ar fetas sieru un pārlejiet ar mērci. Labu apetīti!
Rezultāts: 2 porcijas
Recepte: downshiftology.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties